Aktywne Wpisy
Uuroboros +258
Usiądź przy ogniu i ogrzej się zanim ruszymy znów w dół strumienia
#pixelart
#pixelart
WielkiNos +29
Czy można zrobić reklamę na wyzywaniu i poniżaniu kobiet? Tak! Na taki pomysł wpadła jedna z pizzerii w Lublinie zapraszając do siebie hasłem: "zabierz lochę do Rykowiska" co bardzo spodobało się męskiej części klienteli. Damska miała wiele zastrzeżeń co panie wyraziły w komentarzach. Pizzeria je pousuwała, ale nie bez dodatkowego obrażania klientek.
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Strasznie, strasznie jest mi wstyd, kiedy widzę w gorących wpisy o ludziach starszych, którzy wybierają NAM władzę. O masach z kościoła, które idą do komisji (jak śmią, na pewno ksiądz im kazał! wcale nie jest tak, że w niedzielę wszystko załatwiamy jedno po drugim, żeby popołudnie spędzić z rodziną).
Czy to moje pokolenie na prawdę ma nierówno pod kopułą? Czy to agitacja obecnych 30-40 latków, którzy nienawidzą tego wszystkiego za czasy w jakich się wychowywali? Nie wiem sam, ale po ludzku jest mi przykro. Moi dziadkowie już nie żyją (i to z obu stron), ale gdyby żyli to niezależnie od ich poglądów szli by dzisiaj ze mną i z rodzicami oddać SWÓJ głos. Bo każdy Polak ma prawo decydować o Polsce. A takie próby ograniczania czyjegoś prawa strasznie mnie denerwują.
To samo z emigrantami - to sprawa tych ludzi. Skoro nasze prawodawstwo umożliwia im oddawanie głosu, zachęca ich do tego (i to od dawna) to znaczy, że większość tego chce.
Nie pozdrawiam, bo plusując ten szit w gorące, zepsuliście mi humor wykopki :|
Będę głosował tak aby mi było lepiej i każdy tak głosuje co niekoniecznie musi oznaczać, że jest to najlepszy i najmądrzejszy wybór. Np z wiekiem emerytalnym ja wiem ,że każdy byłby za tym aby np on wynosił 50 lat ale patrząc na całe społeczeństwo nie jest to korzystne.
I to jest właśnie problem naszego społeczeństwa
@Hyperlast: o święta naiwności, ile ty masz lat typie? xDDD
@Anna_: nie wiesz czy ktoś jest zmanipulowany czy nie. Twoje podejście wynika z tego, że kilkanaście lat temu ktoś wmówił Ci, że emeryci są bastionem partii do której nie pałasz sympatią. Odbierasz ludziom prawo do posiadania poglądów
Ledwo, ledwo. W grupie młodych był ogromny pluralizm i większość sił politycznych miała u nich swoją reprezentację. W grupie najstarszych panuje absolutny duopol.
Komentarz usunięty przez moderatora