Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Z ogłoszeń bieżących: arkusz będzie pewnie uzupełniony na dniach - może któryś z komisarzy mi pomoże.

W kwestii błędnych ofert @parooow - wszystko zostało wyjaśnione w komentarzu do tamtego posta. Czyli - korekta w górę dla DeRozana, a Ingles ostatecznie został przebity.

Z pozostałych informacji - chciałbym ogłosić dogadanie wymiany pomiędzy Grzmotem z OKC oraz Naddźwiękowcami z Deszczowego Miasta.

Seattle SuperSonics otrzymują:
- Otto Porter Jr, SF/PF
- Jamal Murray, PG/SG
Oklahoma City Thunder otrzymują:
- Draymond Green, PF/C
- Eric Bledsoe, PG/SG

Kontrakty są równe.

Uzasadnienie:
Z ramienia Thunder generalny menadżer @Trae:

Nie ukrywam - poprzedni sezon był dla mnie dużym rozczarowaniem, bo głównie złe decyzje w drafcie spowodowały, że wyszło mi to słabo. Przyzwyczajony do H2H nie do końca zrozumiałem ROTO, jednak przed draftem i FA trochę przysiadłem nad arkuszami, żeby lepiej zrozumieć tę grę.

Efektem tego jest wolna agentura, z której na razie jestem bardzo zadowolony - mimo kilku błędów, które popełniłem - i ta wymiana, która siedziała w lodówce i grzecznie czekała na swój czas ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sama wymiana statystycznie jest bardzo wyrównana, jednak Bledsoe i Dray lepiej pasują do moich planów. Half dostaje wcale nie gorszych zawodników, ale za to młodszych, więc wydaje mi się, że z obu stron wymiana jest uczciwa i nie będzie problemów z jej akceptacją ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z kolei w imieniu SuperSonics prezydent do spraw koszykarskich drużyny z Seattle i Wasz skromny komisarz @HalfManHalfAmazing:

Dla mnie również poprzedni sezon był rozczarowaniem. Otarłem się o mistrzostwo, które było na wyciągnięcie ręki, a drugi to pierwszy przegrany.

Co do wymiany: Statystyki faktycznie są wyrównane. Ja osobiście rozpatruje trade dwuetapowo. Otrzymuję za Śmiecia młodszego Portera, który powinien mi pomóc podciągnąć statystyki w tych obszarach, które kulały w zeszłym sezonie. Realnie największe ryzyko w tym ruchu, to kwestia zarządzania jego grą przez Chicago. Z drugiej strony GSW również może chcieć wprowadzić "load managment" w wypadku Greena, więc teoretycznie tutaj mam lekką przewagę. Dray powinien mieć w tym sezonie większą rolę, ale i Porter rozegra pierwszy pełny sezon w Chicago, a jego staty w Bulls były interesujące.

Jeżeli zaś chodzi o wymianę Bledsoe - Murray, oddaję lepszego gracza (głównie w statach defensywnych, które zrekompensowałem sobie w FA) za gracza bardziej perspektywicznego. Po Ericu wiadomo czego się spodziewać, jednak ma już swoje lata. Z kolei Murray jest młody i liczę, że będzie tylko lepszy. Akurat na pozycji guarda mogę sobię pozwolić na to ryzyko, bo mam kim w razie czego łatać dziurę.

Można komentować wymianę.

#dynastiafantasynba
źródło: comment_zKyVN0FaeUpeqTIvkeNXkhBKZIpdjEy2.jpg
  • 2