Wpis z mikrobloga

Tak sobie patrzę, że niby trzeba mieć oddane 15-18 litrów żeby mieć komunikację miejską za darmo w Lublinie ale w rubryce 'podstawa uprawnienia' jest napisane tylko że music być 'legitymacja zasłużonego honorowego dawcy krwi', a tam nie ma napisanych litrów. A taką legitymację otrzymujemy przy 5-m litrach.
Nie dziękujcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#krwiodawstwo #lublin
moakatanga - Tak sobie patrzę, że niby trzeba mieć oddane 15-18 litrów żeby mieć komu...

źródło: comment_zMQ0k46FMLY4DXvDjzbiXZVwfe0IvXOw.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
a końcu masz wbijana pieczątkę przy przyznawaniu każdego z trzech stopni ZHDK i pewnie na tej podstawie jest to weryfikowane

@Pociongowy: @Pituch:

Mam pewnie i więcej niż 18, nie sumowałem. Żadnych ekstra pieczątek poza donacjami nie mam
  • Odpowiedz
jak wydają Ci w PCK odznaczenie to do książeczki z tylu wbijaja ją

@Pociongowy: OK, nawet nie wiedziałem że są jakieś "odznaczenia", w życiu w żadnym PCK nie byłem i chyba nie zamierzam.
Pieczątki też pewnie mam niekompletne, ale staram się mieć, bardziej aby samu wiedzieć ile krwi oddałem.

Za autobus póki co płacę (mało korzystam), choć z tego co z regulaminu widać to nie trzeba nic od PCK, z
  • Odpowiedz
@j0seph no nie wynika przecież ( _) Stary. W książeczce na podstawie wydanych odznaczeń (III, II oraz I stopień ZHDK) są wbijane pieczątki i wtedy NA TEJ PODSTAWIE jest wlasnie ta zniżka. To pierwsze primo.

Drugie - nie musisz mieć wszystkich wpisów w książeczce. Podczas oddawania krwi możesz poprosić w rejestracji aby podliczyli Ci donację i oddane składniki krwi. Jeśli jest tego wystarczająco aby wystąpić k wydanie odznaczenia
  • Odpowiedz
@j0seph spójrz. Nikt nie będzie Ci liczył każdej tonacji bo tak jak pisałeś możesz nie wszystkie mieć wbite. A skoro w wymaganiach które wrzuciłeś sam tutaj na zrzucie jest napisane "Zasłużeni Honorowi Dawcy Krwi: kobieta, która oddała conajmniej 15 litrów krwi, mężczyzna, ktory oddał conajmniej 18 litrów krwi" to właśnie ten fakt jest potwierdzony w legitymacji Honorowego Dawcy Krwi. A Legitymacja Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi to jest ta która
P.....y - @j0seph spójrz. Nikt nie będzie Ci liczył każdej tonacji bo tak jak pisałeś...

źródło: comment_TxJpKHhHWXeFR0asbmwjSO0opOuB8zkG.gif

Pobierz
  • Odpowiedz