Aktywne Wpisy
Lambo994 +177
Największa beka z tych co się plują, że kraje mające w przeszłości masę kolonii mają murzynów w swoich reprezentacjach. Jak w ogóle mogą grać dla Francji albo Anglii skoro są czarni? Czyli jesteś np. takim Mekambe. Urodziłeś się we Francji, jesteś wychowankiem PSG i przez wiele lat grasz w Paryżu jako najlepszy zawodnik klubu. Zdobywasz Mistrzostwo i Wicemistrzostwo Świata z reprezentacją narodową Francji. Jesteś wizytówką kraju i jego stolicy na całym świecie
Manfakk +212
Mogłoby się wydawać że porażka z Holandią odbiera nam szanse na awans. Nic bardziej mylnego, powiedziałbym nawet że na spokojnie wyjdziemy z grupy i to z DRUGIEGO miejsca.
Jutro Francja gładko wygrywa z Austrią, podejrzewam że 3:0, prawdopodobnie po hattricku Żółwia.
W następnej kolejne ogrywamy podłamaną po kompromitacji z Francją Austrię 2:0.
Francja natomiast rozbija Holandię która w meczu z nami pokazała że nie ma za wiele do zaoferowania.
W ostatniej kolejce
Jutro Francja gładko wygrywa z Austrią, podejrzewam że 3:0, prawdopodobnie po hattricku Żółwia.
W następnej kolejne ogrywamy podłamaną po kompromitacji z Francją Austrię 2:0.
Francja natomiast rozbija Holandię która w meczu z nami pokazała że nie ma za wiele do zaoferowania.
W ostatniej kolejce
Cześć Mirki,
Chciałem się tylko wygadać. 24 lata, skończone dość wymagające studia, trzy lata doswiadczenia w jednej branży + rok doświadczenia w drugiej, pełna dyspozycyjność, nawet status studenta żeby było łatwiej finansowo dla pracodawcy.
Ze 150 złożonych CV (30 w Poznaniu, 120 w Warszawie) w okresie miesiąca, odzew z aż... dwóch miejsc. Na dodatek warunki finansowe takie, że musiałbym jeść kamienie żeby wyjść na zero przy podstawowych wydatkach.
Szczerze mówiąc, nie wiem co mam robić. Tracę powoli nadzieję na cokolwiek w tym kraju. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
Im bardziej unikalne CV tym większe szanse, że się odezwa.
Rozmawiałam kiedyś z jedna dziewczyna z rekrutacji to mówiła, że jak dostaje jednego dnia 20 CV z takiej samej templaty to jej się po prostu zlewają i nie wypadają dobrze. Taki nasz los że pierwsze wrażenie robi największą
Pytałeś ludzi od siebie z roku?
Liczą się Twoje kompetencje i żeby CV było w miarę czytelne.
U nas w firmie jak się przeglądało CVki patrzyło się tylko na wykształcenie, doświadczenie i umiejętności (kod, bo IT).
Listów motywacyjnych nikt nie czyta, nie obchodzi mnie co tam sobie naskrobiesz o sobie i o swoich celach.
Kobiety mają taką tendencję do rozpisywania
@Walkiria81:
Co może napisać gdy aplikuje do firmy A, a co innego gdy aplikuje do firmy B? Przecież nie zmienią mu się nagle umiejętności albo wykształcenie.
A
@DulGukat: prawna
@trevoz: wychodzę z podobnego założenia. Nie mam zestawu 727282 umiejętności do każdej branży.
Moje CV jest skonstruowane w inny sposób niż standardowe - przypomina bardziej hybrydę LM i tradycyjnego CV. Jest w nim dokładnie opisane doświadczenie (każde miejsce pracy i najważniejsze projekty) oraz kwalifikacje. Nie widzę powodu dostosowywania CV do każdego pracodawcy - w większości
Ja bym nie zaprosiła na rozmowę bo widać, że coś jest nie tak. Napisz w cv, że to było pół etatu, czy praktyki czy coś i/lub studia zaoczne.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)