Wpis z mikrobloga

Mirki mam aktualnie ekipę remontową w domu.
Gruntowny remont 20 letniego domu - 80 m2.

Czym zajmuje się ekipa?
Tynkowanie, siatkowanie, gładzie, malowanie, cała łazienka od podstaw, beton architektoniczny na 10m2 ścianie, wyrównanie podłóg razem z siatkowaniem, wylewka w łazience, przygotowanie otworów pod drzwi, postawienie dwóch ścianek, narożniki, podwieszany sufit na całości.

Wycena to 40k, niedługo dostanę dokładniejszą rozpiskę.

Czy wydaje Wam się, że ta cena jest ok? (wioska, 50km od Krakowa)

#remontujzwykopem #remont #budownictwo #budowadomu
  • 11
@MlLF: Łazienka od podstaw ( nie duża) to 8-10k, wylewka ok 70 za m2. Nie wiem jak sufit podwieszany ale kiedyś miałem bodaj wycenę 2k na 50m2 ( trochę inna technologia niż podwieszane ). Ścianki nie wiem po ile są ale stawia się je szybko. Rozumiem, że do cegły zrywacie i robicie od nowa? To niespodzianek raczej nie będzie ale brzmi tanio. Może sobie jakimś sprzętem pomagają przy kładzeniu gładzi :/
@dexprofen: Tak, sama robocizna

@1Jurko: U mnie łazienka 6m2 bez mebelków = 10 000

@cecyl: Tak, wszystko na nowo. Ekipa bardzo dobra - nie mam zastrzeżeń do ich pracy. Tylko spodziewałem się trochę mniej :)

Poczekam jeszcze na dokładną wycenę, będę wiedział wtedy ile metrów i jakie ceny za konkretne prace.
@MlLF: Drogo u mnie za cały dom 110 m2 (dwie łazienki, salon, kuchnia, spiżarnia, wiatrołap, hol + 4 sypialnie) wstępnie wycenili na 30k, ale jest to cena bardzo zawyżona i maksymalna. Mówili, że wyjdzie gdzieś koło 23-28k i w tym będzie na całości: gładź, malowanie, montaż kominka, biały montaż, podwieszane sufity w każdym pokoju, położenie kafelek (35 m2) + ściany kafelkowe w dwóch łazienkach.
@BajerOp: Tutaj masz jeszcze dobrą rzecz: https://kb.pl/lazienka/ ale możesz zmienić na cokolwiek. Kalkulator prosi Ciebie od podanie miejscowości. Wybierasz rzeczy które Ciebie inetresujesz podając ile metrów trzeba zrobić i zaznaczasz robocizna np. przy wylewce. I wtedy wylicza dla Ciebie średnią/niską/wysoką cene robocizny w Twoim regionie :)