Wpis z mikrobloga

Pytanie do wszystkich - w szczególności do komisarza i osób które tak robią. Czy jeśli używacie MLE zanim przekroczycie salary cap, po podpisaniu takiego zawodnika nie tylko tracicie kawałek tortu z MLE, ale również ewentualne miejsce w salary?
Ja tak to rozumiem, a jeśli nie, to czy wszystkie oferty drużyn z miejscem w salary, które wykorzystały MLE, powinny być nieważne?
#dynastiafantasynba
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Trae: ja to rozumiem tak, że w zakresie swojego Salary Cap + MLE tańczysz tak długo jak masz miejsce. Jak skończy Ci się parkiet w Disco Salario to na ostatnie tango możesz iść do MLE.
  • Odpowiedz
@Czafincz: No tylko patrz. Konkretny przykład:
- masz 6 milionów cap space'u
- dajesz ofertę zawodnikowi na 5MLN z MLE i nikt twojej oferty nie przebija
- zawodnik jest twój, wchodzi ci do payrolla i masz w tym momencie 5MLN MLE wykorzystane i 1MLN cap space'u.

Analogicznie będzie z minimalnym kontraktem, bo taki możesz podpisać zawsze dopóki nie przekraczasz hard capu. Podpisujesz gościa i ci wchodzi do payrollu i zabiera
  • Odpowiedz
@Czafincz: Więc imo to tak wygląda i nieznajomość przepisów szkodzi albo te umowy są nieważne, bo w pierwszej kolejności nie przekraczają poziomu salary cap. Ja też nie wiem, jak jest dokładnie, dlatego piszę to tutaj publicznie i coś trzeba ustalić XD
  • Odpowiedz
@Trae: MLE jest wyjątkiem pozwalającym na przekroczenie salary cap czyli dopóki ktoś jest pod capem, to nie może korzystać z MLE, chyba, że oferta go przekracza.

Czyli nie można ofertami przekroczyć salary cap, a z MLE można skorzystać dopiero jak już się ma podpisane gwarantowane na ten sezon kontrakty.
  • Odpowiedz
@Trae: Uznajmy zatem, że obecnie wszystkie oferty wpisujemy jako CAP SPACE, bo chyba każdy jeszcze ma miejsce pod salary cap. I nie można złożyć oferty przekraczającej ten limit, dopóki pozostałe kontrakty nie zostaną podpisane.
  • Odpowiedz