Aktywne Wpisy
Kagernak +168
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
brazowooka_eS +411
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
Matka nie przerobiła dziecka na transa, autor znaleziska najwyraźniej nie zna języka angielskiego.
Dziecko od 3 roku życia zgłaszało inną tożsamość płciową (co jest absolutnie zgodne z okresami rozwojowymi dotyczącymi samoświadomości i tożsamości płciowej, tożsamość płciową zaczyna się rozwijać już między 18 a36 miesiącem życia), zaś w wieku 7 lat zmieniono urzędowo tożsamość. I tylko tyle. Na razie nic więcej.
Aż do wieku powitania nie będzie żadnych zmian. Dziewczynka wówczas dopiero będzie mogła zdecydować, czy podda się terapii hormonalnej i innym metodom leczenia zaburzenia tożsamości płciowej.
Nikt tu nikogo "nie przerobił na transa", a już na pewno nie trzyletnie dziecko. Na dodatek, nie ma mowy o żadnym skandalu.
Kłamstwo w tytule (jakiś dziwny dopisek w opisie pomijam), polecam zgłaszać moderacji.
#neuropa #fakenews #bekazprawakow #4konserwy
@Kleki_Petra: ?
A zresztą, co za różnica i tak nigdy nie będzie w pełni kobietą.
@Kleki_Petra: Komu zgłaszało, matce?
@Oskarbb:
@moooka: @Oskarbb: @push3k-pro:
Nie. W tekście jest napisane, że organizacje specjalizujące się w pomocy osobom trans doradzimy jej, co powinna zrobić, podczas gdy dziennikarz znalazł dwie osoby (plus dwie anonimowe), które z stwierdzimy, że to trzeba usiąść na spokojnie.
No to na razie zmieniono jej metrykę i nic więcej. Nikt na dziecko nie naciska, samo odkrywa
A tu tl;dw
@moooka: @Oskarbb: @push3k-pro:
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie będę omawiał każdej linijki, ale rodzina też była zdania, że lepiej się nie śpieszyć.