Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Amatorro +183
13000 pensji ministra w kraju z kartonu - tyle co jakiś menadżer niższego szczebla, a masz jedną z najbardziej odpowiedzialnych funkcji w państwie, do tego niewyobrażalny hejt, bo 50% kraju Cię nienawidzi i uważa za zdrajcę.
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
źródło: obraz
Pobierz

hej ho, może jest tu jakiś spec od Androida który będzie wiedział:
mam telefon na gołym Androidzie (Pixel). Tylna kamera jest fizycznie uszkodzona (tzn tak mi się wydaje bo nie działa nawet po factory reset a telefon ostatnio dość mocno przygrzmocił w beton, aż pokruszył tylną obudowę). Wiem że przednia kamera działa (jedna z aplikacji potrafi ją otworzyć i zrobić zdjęcie)
Niestety aplikacja "Aparat" do robienia zdjęć się wykrzacza w stack trace jest coś w stylu "java.lang.IllegalArgumentException.supportsCameraApi:1719: Unknown camera ID 3"
Ktoś wie może czy jest jakaś opcja żeby permanentnie usunąć tylną kamerę z systemu? Tak żeby Aparat nawet nie próbował jej otwierać tylko od razu używał przedniej? Może jakiś magiczny plik tekstowy albo jakieś urządzenie w /dev do wywalenia? To Pixel więc jak trzeba to będę mógł zrootować.
Podwójne się, szukam tej tylnej małej szybki, bo się zbiła (a opisywali jako gorilla glass...).
@SanczezG: co ma jedno do drugiego? gorilla glass sie dopiero tluka.
Więc pewnie racja, device-specific binarka dla Pixela pewnie hardkoduje listę aparatów, zapewne nie jest nawet open source więc jej nie poprawię :/
Pozostaje może napisanie własnego patcha na wyższych poziomach, myślę że jakbym na pałę usunął