Aktywne Wpisy
Konfederusiusz +68
Mam dzisiaj trochę mało czasu, więc nie jestem w stanie zrobić bardzo dokładnej analizy użytkownika Grooveer, ale jako że prawdopodobnie nie będę w stanie tego zrobić w ciągu kilku najbliższych dni, postanowiłem pokazać to, do czego doszedłem obecnie.
Trzeba użytkownikowi Grooveer przyznać, że jest inteligentny i sprytny, i nie jest takim łatwym celem jak reszta jego kamratów. Grooveer, jak pisali do mnie i informowali mnie inni użytkownicy, w sposób kompletnie inny od reszty autorów pro-rosyjskich wpisów ma swój specyficzny styl wiadomości. Te wiadomości są pisane głównie zdaniami pojedynczymi, rzadko złożonymi, zawierają możliwie mało przymiotników, związków frazeologicznych lub wyrażeń, które mogą być charakterystyczne dla jakiegoś konkretnego języka.
Tu mówimy raczej o zdaniach: podmiot, orzeczenie, w stylu „Kasia kopnęła piłkę. Kuba zjadł loda.”
To są zdania bezpieczne i nawet przy błędnym szyku w tego typu zdaniach, np. „Kuba loda zjadł,” nie są dla czytelnika bardzo drażniące, bo większość bierze taki błąd za tzw. błąd w pośpiechu.
Więc
Trzeba użytkownikowi Grooveer przyznać, że jest inteligentny i sprytny, i nie jest takim łatwym celem jak reszta jego kamratów. Grooveer, jak pisali do mnie i informowali mnie inni użytkownicy, w sposób kompletnie inny od reszty autorów pro-rosyjskich wpisów ma swój specyficzny styl wiadomości. Te wiadomości są pisane głównie zdaniami pojedynczymi, rzadko złożonymi, zawierają możliwie mało przymiotników, związków frazeologicznych lub wyrażeń, które mogą być charakterystyczne dla jakiegoś konkretnego języka.
Tu mówimy raczej o zdaniach: podmiot, orzeczenie, w stylu „Kasia kopnęła piłkę. Kuba zjadł loda.”
To są zdania bezpieczne i nawet przy błędnym szyku w tego typu zdaniach, np. „Kuba loda zjadł,” nie są dla czytelnika bardzo drażniące, bo większość bierze taki błąd za tzw. błąd w pośpiechu.
Więc
![Konfederusiusz - Mam dzisiaj trochę mało czasu, więc nie jestem w stanie zrobić bardz...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/af6889b7226606742ad14590e54e2b7a6ab0563d48648c7203f1a428925eb252,w150.jpg)
źródło: 2024-08-11_16-36-47
Pobierz![Murasame](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Murasame_xwkCdEFgaa,q60.jpg)
Murasame +245
Od pierwszego dnia wojny kiedy 99,99% osób na wykopie trzęsło portkami przed ruskimi i przed tym, że zaraz staną na naszej granicy przeszliśmy do etapu gdzie polskie twarde jeżdżą sobie niedaleko Kurska. Trzeba przyznać, że chyba mało kto przewidziałby jak ta wojna się rozwinie.
Ps. Pewnie teraz wszyscy zaprzeczą ale takie były realia w pierwszych dniach, że każdy był obsrany przed tym co zrobi rosja. Tym bardziej komiczne jest to co się
Ps. Pewnie teraz wszyscy zaprzeczą ale takie były realia w pierwszych dniach, że każdy był obsrany przed tym co zrobi rosja. Tym bardziej komiczne jest to co się
Przepis:
- szklankę kefiru w temperaturze pokojowej wlałam do miski,
- do kefiru wbiłam średnie jajko (można pominąć i dać więcej kefiru),
-dodałam płaska łyżeczkę sody, prawie cała łyżeczkę soli i pół łyżeczki cukru i wszystko wymieszałam,
- stopniowo dodawałam przesianej maki (ok. 0,5 kg),
- odstawiłam żeby lekko wyrosło (ok. 15-20 minut),
- później ciasto rozwałkowałam i wykrywalna kółka szklanka,
- piekę na patelni ( choć najlepiej smakują te zrobione na blasze!!! <3)
SMACZNEGO :)
#gotujzwykopem #dziendobry #mirkoprzepisypl
I oczywiście #podkarpacie bo to regionalny przysmak
źródło: comment_vyH2BkDpvO1xhCyPDDj2iwv7h3NaaUgZ.jpg
Pobierz@stokrotka364: pierwsze słyszę
źródło: comment_l7b1yt5GtprmPahIKCtAL02RW08yb7fQ.jpg
Pobierz@dokad_idziesz: Jak od razu daje na patelnie to nie wyrastają tak ładnie mi jak na chwile zostawię ciasto do „odpoczynku”... Nie wiem, po prostu robię tak, jak się nauczyłam u niebieskiego w domu xd
Tak, jestem w podkarpacia xD
Ale jakby ktoś się wybierał kiedyś do Sanoka to otworzyli tam na rynku bardzo smaczną proziakownię z masą różnego rodzaju dodatków do proziaczków. Jednak zwykły z masełkiem i solą to jest ultra sztos nie do pobicia!
@kura-borzenka: Mój tata w domu, a dokładniej w kuchni postawił właśnie piec i zrobił do niego taki olbrzymi okap. Generalnie fajna sprawa, nawet jak coś gotuje to mogę sobie nagrzać wody od razu :)
@impact18: Raczej nie, to są placuszki sodowe, a mufiny angielskie z tego co wiem są po prostu na drożdżach
A i ostatnie pytanie czy lepiej zrobic na patelni czy w piekarniku? :)
Można na słodko i słono, jeśli chcesz na slono to zostawiasz sól bez zmian, jeśli na słodko to rezygnujesz z soli i dajesz więcej cukru.
Ja jadam na śniadanie/kolacje zazwyczaj z masłem z wkrojona dymka (tak jadłam po raz pierwszy i mi bardzo posmakowało), można jeść po prostu z masłem lub maslem ziołowy-czosnkowym,