Aktywne Wpisy
ArtBrut +329
#rosja #wojna #ukraina #wojsko #polska #granica #terroryzm #bialorus #policja #strazgraniczna
Polski żołnierz został dziś ranny po ugodzeniu nożem przez migranta próbującego pokonać barierę na granicy z Białorusią. Wcześniej ucierpieli funkcjonariusze Straży Granicznej. Jednego z nich uderzono stłuczoną butelką,kolejny został ranny po ataku narzędziem,do którego był przytwierdzony nóż.
Pierwszej pomocy żołnierzowi udzielała funkcjonariuszka Straży Granicznej. Migranci zachowywali się agresywnie,atakowali rannego i udzielającą pomocy funkcjonariuszkę. Poszkodowanego i funkcjonariuszkę osłaniano samochodami. Żołnierz został przewieziony karetką
Polski żołnierz został dziś ranny po ugodzeniu nożem przez migranta próbującego pokonać barierę na granicy z Białorusią. Wcześniej ucierpieli funkcjonariusze Straży Granicznej. Jednego z nich uderzono stłuczoną butelką,kolejny został ranny po ataku narzędziem,do którego był przytwierdzony nóż.
Pierwszej pomocy żołnierzowi udzielała funkcjonariuszka Straży Granicznej. Migranci zachowywali się agresywnie,atakowali rannego i udzielającą pomocy funkcjonariuszkę. Poszkodowanego i funkcjonariuszkę osłaniano samochodami. Żołnierz został przewieziony karetką
pokyw12 +35
1. Mama narobiła długów na kilkadziesiąt tysięcy za naszymi plecami.
2. Dom jest przepisany na tatę, ale z racji małżeństwa współdzieli on i długi, i majątek.
3. Majątek jest dziedziczony z długami (podobno).
4. Prawniczka doradziła tacie, żeby przepisać dom na mnie (na syna), bo w razie powinięcia się nogi komornik nic nie może zająć.
5. Punkt 5 jest sprzeczny z punktem 3, bo majątek jest dziedziczony z długami.
Pytanie: Komu ufać? Prawniczce, czy nie pchać się w to, bo to może mi narobić problemów. A może faktycznie jest tak, że po przepisaniu komornik nie będzie mógł zająć?
#komornik #prawo #banki #windykacja #kiciochpyta
@ms93: Przepraszam, nie znam się na nomenklaturze, więc mogłem coś pomieszać. Oczywiście chodzi o przepisanie domu z działką na mnie.
@GaiusBaltar: To tak, to ja to trochę źle nazwałem, chodzi oczywiście o przekazanie "tu i teraz"
@iErdo: nie jest tak zawsze i co do wszystkich należności.
to dobra pani mecenas. 1. skarga pauliańska, 2. zajmie udział w nieruchomości 3. nawet jak nie zajmie udziału to wniosą o zniesienie współwłasności i