Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jak można taką kosiarkę wyregulować? Po obiedzie obiecałem teściom że zajrzę do ich sprzętu bo używali tylko raz i nie mają siły jej odpalać na "korbkę/sznurek". Ponoć idzie strasznie ciężko ale przekonam się o tym za kilka minut. Jest jakiś sposób żeby odpalała przy lżejszym pociągnięciu za sznurek czy jednak za każdym razem ile fabryka w rękach dała? Była już u jakiegoś sąsiada pijaka który powiedział że nic się z tym nie da zrobić ale ja bym tam na skoro nie wierzył dlatego zaproponowałem pomoc.
#ogrodnictwo #ogrod #kosiarka
dzetson - Jak można taką kosiarkę wyregulować? Po obiedzie obiecałem teściom że zajrz...

źródło: comment_Aoy2crOgfiJq42OqpEg0qVA3oOFc39Gw.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzetson: dokładnie jak pisze @pieczar_s--------k dolna śrubka, ta przy czarnym wężyku paliwa jest od składu mieszanki. Przekręć ją w prawo o pół - max 3/4 obrotu. Powinno pomóc. Jeśli nie to poruszaj gaźnikiem, jak się rusza lewo-prawo to masz nieszczelności i żadna regulacja nie pomoże. A poza tym to tysiąc powodów może być. Kosa na serwis.
  • Odpowiedz
  • 0
@Trelik: @multimaszyny_eu: nie spodziewałem się że tyle elementów może być nie tak :( chyba mnie to trochę przerasta niemniej jednak spróbuję bo kosa i tak jest ponad rok w garażu i zbiera kurz. Pokręcę owymi śrubami i zobaczę jaki będzie efekt. W chwili obecnej oglądam gdzie tu jest pompka żeby dostarczyć paliwo na rozruch
  • Odpowiedz
  • 0
@pieczar_s--------k: faktycznie jest :) dam znać co udało mi się zrobić. Już wiem którą śrubę delikatnie mam przykręcić ale nie wiem jeszcze jak sprawdzić

Jeśli nie to poruszaj gaźnikiem, jak się rusza lewo-prawo to masz nieszczelności i żadna regulacja nie pomoże
  • Odpowiedz
@dzetson: jak kosa jest zimna, to łapiesz za gaźnik (metalowy element do którego idą wężyki ze zbiornika ;) i lekko szarpiesz lewo-prawo, góra-dół. Jak siedzi, jest dobrze dokręcony do cylindra (w skrócie do silnika), to regulacja może pomóc. Jeśli się telepie to dokręcić tak jak pisze @pieczar_s--------k jak się nie da bardziej dokręcić a się telepie, to do serwisu może da się jeszcze coś zrobić.
  • Odpowiedz
  • 0
@multimaszyny_eu: @pieczar_s--------k: @Trelik: odpalać ja na ziemi czy w powietrzu? Póki co niestety stawia opór :/ odpalam ja na ziemi i z tego co widzę to ciężko się pompuje paliwo i trochę mi go ucieka wężami przy zbiorniku. Zaś jak pompuje w powietrzu to od razu paliwo zasysa ale ciężko mi się tak ustawić żeby dosięgnąć linki
  • Odpowiedz
@dzetson: zaraz, zaraz, czy Tobie ucieka paliwo wężykami? Przy wyjściu wężyków ze zbiornika i przy gaźniku ma być sucho. W przeciwnym wypadku kosa będzie wariować, falowanie obrotów, nie wchodzenie na obroty itp. Dwusuw musi być szczelny. żeby pracował dobrze.
P.S. Sprawdziłeś świecę? Jak wygląda?
  • Odpowiedz
  • 0
@pieczar_s--------k: rozkręciłem już go i skróciłem o 3 cm sznurek. Siedzi już bez problemu tylko sprężyna odbijająca mi wyskoczyła :( jak nie uda mi się jej złożyć to kupię nowy zestaw. Ale raz mi odpaliła :) po takim średnim szarpnięciu więc jest nadzieja
  • Odpowiedz