Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@MrNomad: ja Ci proponuje jednak rozważyć na pierwszy motocykl cos innego niz chopper/cruiser ze wzgledu na specyficzny sposob prowadzenia i wlasciwosci jezdne tych motocykli. Ja bym bral cos bardziej uniwersalnego, bardzo wielu osobom sie totalnie zmienia wizja jazdy po pierwszym sezonie
  • Odpowiedz
@Mu_H: @kudleY: jeździłem kilkoma chopperami i pozycja mi odpowiada niestety te, które sprawdzałem przetaczają mój budżet 5-krotnie więc szukam tańszej alternatywy. Pare nakedow miałem okazje sprawdzić jednak to zdecydowanie nie dla mnie
  • Odpowiedz
@MrNomad: rozumiem, ja myślałem raczej o czymś w rodzaju Hondy Transalp, Aprilii Pegaso, Suzuki Vstrom itp czyli pozycja raczej wyprostowana, można pojechać w jakąś wolniejsza turystykę, można polatać po winkach, a jak postanowisz zjechać na lekkie szutry, to tez się nic nie stanie. Taki sprzęt, żeby popróbować sobie wszystkiego po trochu. Ale oczywiście sprzęt ma się podobać przede wszystkim tobie, akurat motocykle rzadko się kupuje "głową" ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@MrNomad: mi też podobają się najbardziej cruisery ale na pierwsze moto lepiej coś co się łatwiej prowadzi.

Ja kupiłem fz6n, to jest mój pierwszy sezon, było trochę przygód ale poki co bez strat i szlifow

Kuzyn kupił shadowa, w pierwszym sezonie zaliczył kilka szlifow, żaden wariat. W sumie w każdym sezonie ma jakąś przygodę :D
  • Odpowiedz
@MrNomad: miałem jako pierwsze moto Dragstara 650 Custom, 2000. Spoko maszyna. Pomimo 40koni też polecam. Po roku kręciłem nim ósemki na placu z pasazerka. Choppery/cruisery są raczej wolne, słabo skręcają, a konstrukcja jest podporzadkowana raczej estetyce niż latwemu serwisowaniu, ale jednak nie żałuję. Nauczysz się jeździć jak na każdej innej maszynie, nauczysz się obsługi serwisowej, nauczysz się myśleć za innych. Pewnie Ci się znudzi i za 2 lata zmienisz na
  • Odpowiedz
@MrNomad: Posiadam virago 535 i bardzo fajny moto, to był mój pierwszy po zdaniu prawka. Teraz śmigam na innym głównie ale virażka dalej stoi w garażu ;) do 10k kupić spokojnie. Dobrze utrzymane modele są po max 8-9
  • Odpowiedz
@MrNomad: Marauder fajne moto, pozycja wygodna. Jedyne co to może, ale nie musi, mieć problem z zacierającym się silnikiem ze względu na dość małą ilość oleju (1700ml) jak na tę pojemność. Shadow VT600 - silnik praktycznie nie do zabicia. Jeśli chodzi o pozycję to w obydwu jest dość podobna. Miałem jedno i drugie - jak coś to pytaj.
  • Odpowiedz