Aktywne Wpisy
PanMuchomorekk +47
Dochodzac do 30 uświadomiłem sobie - jak życie szybko przemija. Praca, dom, trening, zwiększanie kompetencji, czill. Powtórz. Chwila wytchnienia na weekend. Powtórz. Jeb rok. Drugi. Trzeci. Na razie uczę się już mniej przejmować pracą, bo to człowieka może szybko zamęczyć i zamydlić mu, co tak naprawdę się liczy. Co dalej to nie wiem. Przykro się ogląda coraz starszych rodziców. Mam świadomość, że w każdy już dzień może ich zabraknąć. Stare znajomości pokończone.
pamparam2 +136
Sto lat Kamil!
Wszystkie korporacje wycofują się z rynku polskiego, przez ciągły wzrost płacy minimalnej i inflacji nie opłaca im się być w naszym kraju. Prace tracą dziesiątki tysięcy ludzi.
Rok 2028
Chleb kosztuje 10k PLN, ludzie chcieliby masowo emigrować z kraju, ale Unia zamknęła granice dla Polski, a Partia nie pozwala na wydawanie paszportów. Polacy uciekają pontonami na północ, przez góry na południe, Ukraina i Niemcy pilnują mocno swoich granic. W kraju są zamieszki.
Rok 2030
Polski już nie ma, ludność wyemigrowała albo zmarła wskutek zamieszek i wypadków przy nielegalnej ucieczce z kraju.
#bekazpisu #przyszlosc
@panczekolady: bo przecież wiadomo, ze przeniesienie całego oddziału ze wszystkimi strukturami, zatrudnienie i wdrożenie od nowa kilkuset osób to się wydarzy za darmo ;)
Przy takich różnicach to jest nieopłacalne.
rok 2030 ostatnia etatowa kasjerka zostala zwolniona, juz nawet w Społem sa tylko kasy automatyczne, roboty sprzatajace xiaomi zakladaja zwiazek zawodowy i apeluja o zwolnienie ostatnich sprzataczek z palacu kultury i nauki,
NFZ refunduje eutanazje
Btw jak można nie mieć pieniędzy na wodę w kranie? Oni na Podlasiu serio mają tylko 70IQ?
Gościu to że pracujesz w jakimś międzynarodowym gówno folwarku to nie znaczy że każde korpo takie jest. Serio it to nie tylko gówno projekty w mixach z hindusami. Nie
Btw jak można się bać wyjść po bułki do
W miastach jest żałosne podejście do zdrowia psychicznego, o wsi nie wspomnę.
Ale miastowi chociaż uznają wyższość nauki, na wsi to "wstyd i hańba dla rodziców".
A jak już jesteś osobą LGBT to kaplica.