Wpis z mikrobloga

dlaczego wpisując na YouTube pubg przede wszystkim mamy filmiki z pubg mobile, dlaczego ludzie wolą grać w pubg mobile niż w standardową wersję na PC? mam wrażenie jakby mobilna wersja ją wyparła, pytanie dlaczego? interesował się ktoś tematem? #pubg #pubgmobile #gry #pytanie
  • 8
@gooway: No PUBG na steamie codziennie ma peak 600-700k graczy online to jest bardzo bardzo dużo.
Mobile jest popularna bo gry na telefony to coraz większy segment rynku, poza tym pubg mobile jest darmowe i telefon każdy z nas ma, a takiego PC co PUBG uciągnie to nie bardzo...
@gooway: Masa ludzi odbiła się od PUBG, bo gra jest drewniana czyli słabe sterowanie, poruszanie, brak dynamiki w poruszaniu, szukanie lootu to samo. Strzelanie również w pewnym stopniu. Na PUBG mobile, sterowanie i poruszanie nie nastręcza żadnych problemów, jest płynne (chociaż w tej materii APEX jest o wiele lepszy). Nawet jak Ci się nie trafia loot to nie masz poczucia, że szukasz go wieczność, bo bardzo szybko się przeszukuje. A strzelanie
@xedarr:

Wydaje mi się, że nie zrozumiałeś pytania opa, dlatego dam Ci jeszcze raz:

dlaczego wpisując na YouTube pubg przede wszystkim mamy filmiki z pubg mobile, dlaczego ludzie wolą grać w pubg mobile niż w standardową wersję na PC?

Mało kogo interesuje jak i czy gra się zmieniła. Odbili się i koniec.
@gooway: po grze w mobile spróbowałem wersji PC i się odbiłem. Mobilka jest o wiele lepsza. Przede wszystkim ma masę automatycznych mechanik ułatwiających grę. Lootowanie domków na PC to jakiś koszmar. W mobilce robię to 10 razy szybciej. Jest też łatwiej i szybciej zacząć grę. Na pc czekałem kilka minut na zebranie odpowiedniej ilości graczy na Vikendi, po czym zrezygnowałem. W mobilce nie ma takiego problemu. Prawdopodobnie jest po prostu więcej