#perfumy Idzie jesień ( w zasadzie u mnie już przyszła ) a więc czas wytoczyć kilku cięższych zawodników ( ͡°͜ʖ͡°) Jeśli ktoś ma jakieś fajne niszowe inspiracje na jesień to zapraszam do podzielenia się
@kyloe no właśnie, a co ma zrobić człowiek który lubi raczej świeże bądź "świeżo-aromatyczne" zapachy? Żadnych kadzideł i pieprzów, fujka Są jakieś cięższe zapachy które nie są ciężkie? ( ͡°ʖ̯͡°)
@Ryshardi: Jasne, Kozha to z bułgarskiego skóra czyli jest skóra, kadzidło ( leitmotif tej kompozycji ) i paczula, to wszystko przełamane nutką miodowej słodyczy, bardzo elegancko zbalansowane. Paczula w Nishane jest podana z reguły w taki sposób, że nie dominuje całej kompozycji i nie przytłacza tak więc nie jest to zapach typowo paczulowy ( w Munegu jest podobnie chociaż tam praktycznie cały zapach to paczula )
@Ryshardi: Rozważałam/rozważam, bo mocno mnie gryzie w gardło tytoń. Nie było mu dane zaistnieć w chłodniejsze pory, dlatego nie mogę się doczekać, żeby sprawdzić jak będzie wybrzmiewał (⌐͡■͜ʖ͡■) nie przeżyłby, gdyby się do czegoś nie przyczepił XD
@corka_mirka: Tak, ale są w środku praktycznie identyczne dla mojego nosa i płacenie za 70 ml extrait tyle co za 200 ml edp nie ma sensu imho. Zawsze możesz spróbować kupić Alexandrie Interplay Extrait
@alvaro1989: po cynku od @Ryshardi na temat extraktu nastawiłam się, że nie będzie wielkiej różnicy, ale nos robi portfelowi na złość, bo wyczuwa rozbieżności na jego korzyść
@alvaro1989: Alexandrie bym odpuścił ale zgadzam się w 100% Ekstrakty mają mniejszą trwałość a tylko wyraźniejszą i większą projekcję, zapach w stajni MFK EDP vs Ekstrakt różni się tylko dla wprawionych nosów.
@corka_mirka Poważnie ?, przecież z zasady ekstrakty są dla bogatych którzy chcą chwilę ale pachnąć "z buta". Twoja uwielbiana trwałość siada w ekstraktach najszybciej, bez znaczenia jaka marka. W ekstraktach zazwyczaj zwiększa się koncetrację naturalnych składników względem syntetyków, a
#sejm #polityka I pomyśleć, że kiedyś rząd Millera został uwalony, bo Rywin poszedł do Michnika powołując się na polityków lewicy. A tu afera za aferą, fundusze z dupy i poparcie 35%. I wystarczy, że mniej ludzi pójdzie na wybory i znowu będą rządzić.
@Galvay: Szypry na przykład
@Ryshardi: Jasne, Kozha to z bułgarskiego skóra czyli jest skóra, kadzidło ( leitmotif tej kompozycji ) i paczula, to wszystko przełamane nutką miodowej słodyczy, bardzo elegancko zbalansowane. Paczula w Nishane jest podana z reguły w taki sposób, że nie dominuje całej kompozycji i nie przytłacza tak więc nie jest to zapach typowo paczulowy ( w Munegu jest podobnie chociaż tam praktycznie cały zapach to paczula )
@corka_mirka Ty przecież tak chciałaś puścić FYF, a teraz nie może się doczekać XD kobieta zmienna jest ¯_(ツ)_/¯
@alvaro1989: Mam Absolue Pour Le Soir, Grand Soir dla mnie trochę za grzeczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@corka_mirka: FYF u mnie też się czai (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Ryshardi: moim zdaniem absolutnie wart tych pieniędzy
@corka_mirka Poważnie ?, przecież z zasady ekstrakty są dla bogatych którzy chcą chwilę ale pachnąć "z buta". Twoja uwielbiana trwałość siada w ekstraktach najszybciej, bez znaczenia jaka marka. W ekstraktach zazwyczaj zwiększa się koncetrację naturalnych składników względem syntetyków, a