Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi jaki macie stosunek do osób którym rodzice zaraz po zrobieniu prawka kupili i dali samochód? I to nie tani np powyżej 40 tysięcy.Jestem jedna z takich osób przed 18 ojciec kupił mi auto i poprostu mówi ze jest moje od kiedy nim przyjechał z Niemczech nie jeździł nim.Nie prosiłem ich o samochód.Taka mnie naszła teraz dygresja.
  • 82
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 878
@WodzuX: żaden, możesz być bananowym oskarkiem jak i dobrym chłopakiem doceniającym to co ma. Nie poznaje się tego po tym czy ojciec kupił samochód, ale po twojej postawie i zachowaniu
  • Odpowiedz
  • 2
@FilMaty98: Wiesz chodzi mi o takie typowe polska zazdrość... Ja w sobie czegoś takiego nie mam... Powiem tyle ze w szkole nie jestem jakimś dynamicznym oskarkiem i czesto cisną ze mnie bekę XD
  • Odpowiedz
  • 1
@szzzzzz: Właśnie o to chodzi nie jestem jakimś bananem.Ojciec całe moje życie pracuje w Niemczech.I doceniam to co dla nas zrobił.Dodam tyle ze do szkoły jeżdżę busem bo rodzice nie dadzą mi aż tyle na paliwo żeby autem jeździć...
  • Odpowiedz
@vector_cd2401: mnie #!$%@? jak ktoś opiera swoją wartość na tym ze ma samochód za 100k w wieku 18 lat, to ze #!$%@? to raczej kwestia ignorancji rodziców, że dali dziecku kluczyki do auta dopiero jak zrobił prawko bez żadnych wspólnych jazd żeby zobaczyć jak sobie radzi
  • Odpowiedz
@plastkik no jest przykre ze ludzie patrza na auto i po nim definiują status danej osoby, miałem takiego sasiada kredyt na kredycie ale zawsze musiał miec lepsze auto od swojego szwagra i tak co 3 lata dramat w rodzinie bo tamten zmienił Passata na A6
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@WodzuX: no to bardzo dobrze, tak trzymaj. Mnie rodzice nawet na prawo jazdy grosza nie dali, no i co zrobisz, nic nie zrobisz. Nie będę cię teraz nienawidzić bo tobie się poszczęściło, przecież to dobrze dla ciebie.
Współlokatorka kolegi też na pieniądze narzekać nie mogła - nowiutki samochód i mieszkanie na Wilanowie w wwa dostała od razu na studia. Ale czy miała z tym problem żebym ja, obca jej osoba
  • Odpowiedz
@WodzuX: 40k to nie jest jakiś nieosiągalny pieniądz 3 pensje wykopowego programisty, których jest całkiem sporo podobno. Dostałeś fajnie, cieszę się bo to jest miłe uczucie. Czy opalisz kapora czy będziesz szanował to Twoja decyzja. Ja osobiście szanuje swoje zabawki ale nie płacze bo ryska.... to wszystką są tylko rzeczy.
  • Odpowiedz