Mam pytanie odnośnie bagażu w #ryanair , może ktoś się orientuje. Nie mogę u nich na stronie znaleźć co oznacza adult standard a pierwszy raz lecę ryanem... Jakie bagaże mogę wziąć? 1. Podręczny w taryfie adult standard (jeśli tak to jakie wymiary i waga?) 2. Podręczny o wymiarach 40x20x25 3. Rejestrowany do 10 kg o wym 55x40x20
Czy tylko jeden podręczny? Proszę o pomoc bo już sam nie wiem.
@zbanowanyzapaste: bilet standard upowaznia cie do zabrania tylko 1 torby 40x20x25 na poklad. Jak chcesz zabrac na poklad torbe 55x40x20 do 10kg musisz kupic pierszenstwo wejscia lub bilet plus/flexi. Mozesz tez nadac te torbe do 10kg oraz do 20kg jako rejestrowany za dodatkowa oplata.
Jak chcesz zabrac na poklad torbe 55x40x20 do 10kg musisz kupic pierszenstwo wejscia
@bartd: W przypadku wykupu pierwszeństwa wejścia lub plus/flexi nabywa również prawo do drugiego małego bagażu kabinowego. Może to być mały plecak lub torba z laptopem.
@GoSiulKa: nie, odwrotnie. Teraz maly kabinowy masz w cenie, a duzy kabinowy dopiero po zakupie pierszenstwa lub plus/flexi. Nie mieszaj ludziom w glowach ( ͡°͜ʖ͡°)
Teraz maly kabinowy masz w cenie, a duzy kabinowy dopiero po zakupie pierszenstwa lub plus/flexi.
@bartd: Ale ja napisałam drugiego. ( ͡°͜ʖ͡°) W taryfie podstawowej jest tylko jeden bagaż i to mały. Po dopłacie za pierwszeństwo może zabrać już dwa bagaże na pokład...jeden mały i jeden większy, a o tym mu nie napisałeś. ¯\_(ツ)_/¯
Nie mogę u nich na stronie znaleźć co oznacza adult standard a pierwszy raz lecę ryanem...
Jakie bagaże mogę wziąć?
1. Podręczny w taryfie adult standard (jeśli tak to jakie wymiary i waga?)
2. Podręczny o wymiarach 40x20x25
3. Rejestrowany do 10 kg o wym 55x40x20
Czy tylko jeden podręczny? Proszę o pomoc bo już sam nie wiem.
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/bagaz/limit-bagazu-podrecznego-1
@bartd: W przypadku wykupu pierwszeństwa wejścia lub plus/flexi nabywa również prawo do drugiego małego bagażu kabinowego. Może to być mały plecak lub torba z laptopem.
@bartd: Ale ja napisałam drugiego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W taryfie podstawowej jest tylko jeden bagaż i to mały. Po dopłacie za pierwszeństwo może zabrać już dwa bagaże na pokład...jeden mały i jeden większy, a o tym mu nie napisałeś. ¯\_(ツ)_/¯