Wpis z mikrobloga

@Drmscp: zacząłem jako Kastylia ze względu na niezły development i dobre idee na one faith (+1 misjonarz +2% siły) podbiłem tylko prowincje potrzebne żeby utworzyć Mughali oraz Afganistan, zrobiłem culture flip na Afghan, utworzyłem Mughali (kolejny misjonarz za zasymilowanie Etiopii) i od razu przeniosłem stolicę do Europy bo miałem tam >50% devu
  • Odpowiedz
@Drmscp: tak, Mameluków i tak musisz szybko podbić bo dostajesz 2 misjonarzy za holy cities
agresywna gra od samego początku, podbijanie czego się da w Europie, Afryce i w Meksyku
nie możesz utworzyć Hiszpanii ponieważ jest to tzw. end-game tag czyli nie mógłbym utworzyć Mughali (czyli 1 misjonarz i 10 innych bonusów mniej), poza tym i tak nie mógłbym utworzyć Hiszpanii bo za szybko przeszedłem na islam
  • Odpowiedz
@Drmscp: nie dostajesz op CCR mughali bo zostawiasz idee kastylii żeby mieć misjonarzy (dostajesz jedynie 10% za jakąś tam kulturę i możesz wybrać 5% z goverment ability).
Mughalowie są najbardziej OP nacją w tym patchu bo dostajesz:
-perma claimy na całe Indie i sporą część Azji (czyli szybko zrobisz TC)
-10% admin efficiency z misji (ogromny buff)
-mechanika asymilowania kultur która oprócz innych bonusów i w c--j stabilnego państwa daje ci ukryte +2% missionary
  • Odpowiedz
@Winkey: ale gdybym nie chciał robić one faith, to już mógłbym wziąć ich idee. ( ͡° ͜ʖ ͡°) grałem chyba na poprzednim patchu Timur do mughali, ale teraz mnie zniechęcał brak możliwości łatwego przeniesienia stolicy do Europy. Spróbuje tym sposobem, dzięki!
  • Odpowiedz