przeczki przeczki 28.08.2019, 13:29:44 via Android 1 + Nastawiłem 20l piwa, a zlałem tylko 16 znad osadu drozdzowego... Jak wycisnąć z tego jak najwięcej? Do d--y z takim warzeniem gdzie prawie 25% idzie na wylanie... #piwowarstwo źródło: comment_MhA6GlXcYER38Q7kW62x5OSOWnLhu1IL.jpg Pobierz
cybul26 cybul26 28.08.2019, 13:34:03 via Wykop Mobilny (Android) 2 + @przeczki: zależy od drożdży. Poza tym mi pomaga cold crush przed rozlewem.
RobaxX RobaxX 28.08.2019, 14:03:49 2 + @przeczki: a chmieliny jakoś odfiltrowałeś? Niemożliwe, żeby WB06 tyle syfu zostawiły. W jakiej temperaturze fermentowałeś? Cold crash robiłeś?
gieneq gieneq 28.08.2019, 14:04:04 via Android 0 + @przeczki Luzik. W jakich temp fermentowałeś? Jest dobrze wyczuwalny goździk?
boa_dupczyciel boa_dupczyciel 28.08.2019, 14:34:15 via Wykop Mobilny (Android) 0 + @przeczki: nie jest możliwe aby było tyle drożdży chyba ze wsypałeś 20 paczek wb06. Wygląda na chmieliny a drożdży jest warstwa na dnie 5 mm
OGujJasny OGujJasny 28.08.2019, 14:35:38 0 + @przeczki: Podejrzewam nieodfiltrowaną skrobię, miałem tak podobnie przy witbierze.
Do d--y z takim warzeniem gdzie prawie 25% idzie na wylanie... #piwowarstwo