Mam prośbę do #laptopy o pomoc w znalezieniu laptopa do pracy. Wymagania: • moc odpowiednia do płynnego projektowania grafiki i ux/ui, • lekka waga dlatego laptopy gamingowe odpadają, • długi czas trzymania baterii, musi wytrzymać pracę w podróży lub wizyty u klientów, • jak największy ekran, matryca ips, • cena 4-5k.
Szukałem fajnych biznesówek ale przeważnie mają słabą kartę graficzną co nie bardzo będzie nadawać się do pracy przy grafice.
Chce wziąć laptopa na firmę w leasing, macbook odpada ze względu na stosunek cena/wydajność.
Przejrzałem blog @Pustulka ale chyba nie znalazłem niczego dla siebie.
@Ideaware: wg, tego co wymieniłeś, to nie ma laptopa dla ciebie. Musisz wybrać to co jest naprawdę ważne: Czy ma mieć moc, baterię, ekran, czy kosztować poniżej 5k.
@Ryonnen: W zasadzie to nie musi mieć ekstra mocy, aby dawał radę w adobe XD i illustrator przy średnio złożonych projektach. To nie będzie kombajn do 3D. 5k to też bardziej orientacyjny budżet. Najważniejsze w kolejności to: moc, ekran, bateria, waga, cena. Coś pomiędzy biznesówką a gamingiem.
Wymagania:
• moc odpowiednia do płynnego projektowania grafiki i ux/ui,
• lekka waga dlatego laptopy gamingowe odpadają,
• długi czas trzymania baterii, musi wytrzymać pracę w podróży lub wizyty u klientów,
• jak największy ekran, matryca ips,
• cena 4-5k.
Szukałem fajnych biznesówek ale przeważnie mają słabą kartę graficzną co nie bardzo będzie nadawać się do pracy przy grafice.
Chce wziąć laptopa na firmę w leasing, macbook odpada ze względu na stosunek cena/wydajność.
Przejrzałem blog @Pustulka ale chyba nie znalazłem niczego dla siebie.
Musisz wybrać to co jest naprawdę ważne: Czy ma mieć moc, baterię, ekran, czy kosztować poniżej 5k.
Najważniejsze w kolejności to: moc, ekran, bateria, waga, cena. Coś pomiędzy biznesówką a gamingiem.