@snwptest zawieszenie igła, pierwszy właściciel, nic nie stuka nic nie puka, auto od kobiety, nie palone w środku. Jak tego nie ma to nawet nie oglądam dalej #pdk
@manny_lanny tak się domyślam ( ͡°͜ʖ͡°) "książka serwisowa do końca" @Yamazaki czyli na dzień dobry sprzęgło do roboty, potem dopiero olej i rozrząd i filtry ( ͡°͜ʖ͡°)
@snwptest: Autentyczna informacja o problemach w samochodzie jest plusem. Jak ktoś sprzedaje 15 letnią mazdę, i mówi, że nie ma ani odrobiny korozji ani innych usterek, to skreślam takie ogłoszenie.
@GaiusBaltar: nie prawda XD, kolega sprzedawal auto i napisal ogloszenie gdzie tam byly 2 male usterki. Nikt nawet nie dzwonil. Potem zmienil i usunal o nich wpis. Bylo juz paru zainteresowanych. Dopiero jak przyjechali ogladac to o nich wspomnial. Auto sprzedal po 2 dniach gdzie wczesniej ogloszenie wisialo 2 tyg. Polacy lubie byc oszukiwani niestety
@GaiusBaltar no fakt, tylko nie zawsze są jakieś awarie do usunięcia , czasem wóz jest sprawny a sprzedaż odbywa się w sytuacji dwóch wyjątków: -potrzebne większe auto -właściciel za granicą i chce upłynnić wóz bo mu nie potrzebny ¯_(ツ)_/¯
Pozostałe sytuacje można powiedzieć że ktoś ma dość dokładania i nie chce się dłużej pieklić z wozem. Ewentualnie sprowadza na handel, ale też będzie ukrywać wszystkie grzechy wozu
@lubie-solnik: ja miałem długi opis i nic. Jak napisałem "Samochód jeździ, skręca, hamuje. Stan dobry. Aktualne OC i PT" to się sprzedał w kilkanaście minut, a nie był to samochód za 1300zl
@bArrek i na handel w sensie zarobkowo jak ktoś sprowadza i nimi handluje. Najczęściej jednak myślę, że gdy się zestarzało lub wymaga już sporych wkładów
@snwptest: a może po prostu ktoś nie chce całe życie jednym samochodem jeździć? ¯\_(ツ)_/¯ 1-2 lata i zmiana. Ja (25lvl) mam obecnie szósty samochód w życiu (i też jest na sprzedaż xD) i żadnego nie sprzedawałem z wymienionych przez Ciebie powodów. Pierwszy samochód w życiu sprzedałem z uszkodzeniem (nie ukrywałem tego faktu), bo takiego go kupiłem jednak nie potrafiłem opanować usterki
@bArrek widocznie żaden nie spełnia twoich oczekiwań ¯_(ツ)_/¯ kupujesz kolejne i w żadnym nie znalazłeś takiej wygody, osiągów i radości z jazdy aby go zostawić i aby służył, używać. Może czas sobie złożyć Maybacha wg konkretnych potrzeb ? ( ͡°͜ʖ͡°)
@snwptest: nie stać mnie na Maybacha ;P ale mniej więcej na tym to polega - jak kogoś stać na lepsze auto to kupuje lepsze, a stare sprzedaje ( ͡°͜ʖ͡°)
@snwptest: Ja powiem co mnie interesuje w ogłoszeniach na co zwracam uwagę. Zdjęcia! - muszą być z każdej strony nie pod kątem jakimś tylko jakby prostopadle w kierunku auta, żebym widział czy szpary i listwy są tak samo na każdych drzwiach/masce/bagażniku. Fajne jest foto silnika i najlepiej jak nie jest osrany olejem i nie jest wyczyszczony plakiem na byłysk tylko naturalnie sobie okurzony ale nie osyfiały czyli jednak czasem myty ale
@snwptest: Za każdym razem dość szczerze opisywałem auto co działa a co nie i czy coś do zrobienia jest. Jeszcze nigdy żaden z kupujących ode mnie nie był zaskoczony stanem auta bo widział na zdjęciach co jest nie tak i jak auto wygląda na żywo. Kupujący to debile często i nie czytają ogłoszeń. Miałem fajne seicento Van czyli kompletnie bez tylnej kanapy a jest kratka no i ktoś dzwoni pyta się
Niestety Linette już bez szans. Za dużo błędów w siatę i za dużo jej dała dominacji w tym meczu. No szkoda. Mimo to szacun za dotarcie do półfinału. #tenis
A jakie są zbędne lub wręcz sprawiają że skreślacie ofertę?
#motoryzacja #samochody
@snwptest: Używany przez kobietę
@Yamazaki czyli na dzień dobry sprzęgło do roboty, potem dopiero olej i rozrząd i filtry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-potrzebne większe auto
-właściciel za granicą i chce upłynnić wóz bo mu nie potrzebny ¯_(ツ)_/¯
Pozostałe sytuacje można powiedzieć że ktoś ma dość dokładania i nie chce się dłużej pieklić z wozem. Ewentualnie sprowadza na handel, ale też będzie ukrywać wszystkie grzechy wozu
Najczęściej jednak myślę, że gdy się zestarzało lub wymaga już sporych wkładów
Zdjęcia! - muszą być z każdej strony nie pod kątem jakimś tylko jakby prostopadle w kierunku auta, żebym widział czy szpary i listwy są tak samo na każdych drzwiach/masce/bagażniku. Fajne jest foto silnika i najlepiej jak nie jest osrany olejem i nie jest wyczyszczony plakiem na byłysk tylko naturalnie sobie okurzony ale nie osyfiały czyli jednak czasem myty ale
Rozwala mnie gdy sprzedajacy pisze jakby to miala byc zaleta xD
Komentarz usunięty przez autora