Wpis z mikrobloga

Zakompleksiony wyjec Nergal w ostatnich latach:

Nergal w ostatnich latach i jego teksty.

,,W pewnym momencie zacząłem coraz częściej wyjeżdżać za granicę, poznawać inne kultury, inne sposoby patrzenia na świat. Zacząłem widzieć nasze narodowe zacietrzewienie, krótkowzroczność, ksenofobię. Niby od 20 lat jesteśmy wolnym krajem, mamy piękne galerie handlowe, samochody, markowe ciuchy, zarabiamy więcej, ale myśl zupełnie za tym rozwojem nie nadąża. Gotujemy się w ciasnym garnku naszych kompleksów i uprzedzeń, i nie potrafimy z niego wyjść."

,,Gramy koncerty na całym świecie, czy jesteśmy w USA czy w Rosji, zawsze dajemy publiczności to samo. Ten sam show, ta sama muzyka i ten sam przekaz. Nigdzie jednak, poza Polską, nie spotkałem się z żadnymi próbami cenzurowania tego, co robimy."

,,Polaków charakteryzuje ciemnota i zaściankowość. Drażni mnie ich mentalność. Mają ograniczony sposób myślenia".

,,Nie rozumiem, dlaczego ludzie przyjeżdżają do Polski i mówią: o, jaki fajny kraj, jacy mili ludzie. Tłumaczę im, że wcale tak nie jest. Polacy wcale nie są spoko, to tylko fasada, wielu tylko takich udaje, a głęboko w sercach Polacy chowają drugą, złą naturę. Ludzie są bardzo konserwatywni w podejściu do wielu spraw. Turyści tego nigdy nie zrozumieją, bo się tu nie wychowali".

,,Wygląda na to, że utknęliśmy w takim zaściankowym myśleniu, i właśnie takie podejście nie pozawala nam się rozwijać".

,,Kim mamy być? Sobą. Najpierw ludźmi, a dopiero później Polakami. Uczmy się od sąsiadów. I to od wszystkich. Nawet od Czechów".

No to poleciał Nergalek do rozwiniętej, postępowej Ameryki.

Poszedł w satanistycznej koszulce na siłownię prowadzoną przez chrześcijan. I właśnie go z tej siłowni #!$%@?. Teraz Nergalek żali się jak został źle potraktowany.
#heheszki ##!$%@? #bekazlewactwa

Jak mawiał klasyk - tak kończą frajerzy. :)
  • 1