Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy świadek młodego musi zostać na poprawiny?
Będę świadkować u kolegi, już samo to mnie zmęczy bo nie mam dużego doświadczenia w weselach. Dzień po weselu są organizowane poprawiny - czy jako świadek mam obowiązek zostać? Chciałbym zwinąć się z moją różową po weselu rano, miałbym podwózkę a to 150 km drogi ... jak to przetłumaczyć koledze?

#wesele #slub

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 9
Świadek pełni rolę formalną ale w dzisiejszych czasach często rola świadka łączona jest z czymś na wzór starosty weselnego (w dużym uproszczeniu). Musisz się zorientować co tak naprawdę będziesz robił, jeżeli to coś więcej niż świadek to moim zdaniem wypada iść na poprawiny.
Chciałbym zwinąć się z moją różową po weselu rano, miałbym podwózkę a to 150 km drogi ... jak to przetłumaczyć koledze?

@AnonimoweMirkoWyznania: A nie możesz normalnie zapytać? "Słuchaj, czy będę ci potrzebny na poprawinach jako świadek? Bo mam rano po weselu podwózkę i wygodnie by mi było wtedy jechać, ale jeśli przewidujesz dla mnie jakieś zadania to oczywiście mogę zostać. Co ty na to?"

Jak kolega miałby problem z normalnym pytaniem,