Aktywne Wpisy
xPekka +5
Mirki, jak się rozliczacie z różowymi za mieszkanie? Zakładamy zwykła partnerkę, a nie żonę ani narzeczoną.
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
farbowanylisek +12
Mam pytanie do zwolenniku najmu - dlaczego Wam najem odpowiada bardziej niż kredyt? Przecież wynajmując całe życie cała ta kasa idzie na cudzy kredyt, a biorąc kredyt i go spłacając zachowuje się część włożonego kapitału w postaci mieszkania po spłacie kredytu. Dodatkowo, z najmu można zawsze być wyrzuconym z dnia na dzień, i nie można nic zmieniać w mieszkaniu, nie można przeprowadzić żadnego remontu dla polepszenia warunków ani estetyki. W dodatku ludzie
No i tak się toczyłem, pełny chill, i zastanawiam się przy okazji skąd taka frustracja i pośpiech nie dość że w wakacje, to do tego w weekendowy wieczór. Bigos im w domu stygnie czy ciśnie na sranie? Serio, od tej pory przy większym ruchu jeżdzę już tylko prawym z tirami, nie dość że spokojniej to jeszcze zszedłem swoim złomem (3.0+automat) do 6 litrów 95 na stówkę.
#polskiedrogi #gorzkiezale
@Joterini: Niby tak, ale nie do końca. Debile z tyłu mnie stresują, bo jak jadę sobie 120-130, a ktoś mi sądzie na zderzaku, to w przeciwieństwie do tego głąba ja zdaję sobie sprawę, że koleś z tyłu jest dla mnie zagrożeniem. Ostatnio trafiłem nawet na tłuka, który
@knoor: Ale najważniejsze jest to, że nic z tego co wymieniłeś nie tłumaczy niektórych zachowań!!!
Ostatnio latam trochę po kraju w ramach delegacji i to co się dzieje to jest #!$%@? dramat. Najlepsze jest
@ZygmnuntIgthorn: nom. W poprzednim aucie (było dość niskie) jak mi gość siedział np busem VW na zderzaku i świecił prosto do kabiny to potrafiłem zrobić tak, żeby silnik spalał olej (o benzyniaku mówię). Jak puściłem za sobą chmurę niebieskiego dymu to odrazu z 2m robił 60m odstępu.