Hej #grafika #grafikakomputerowa Znacie jakiś sposób na usunięcie szumu, tj zielonych plam ze zdjęcia? Najlepiej w #gimp, generalnie pod linuksem. Mam zdjęcie kiepskiej jakości zrobione kamerą przy kiepskim oświetleniu i próbuję je jakoś ucywilizować. Zdjęcie przedstawia facjatę, tło rozmyłem i jest eleganckie, ale z twarzą muszę się jeszcze nagimnastykować, rozmycie średnio pomaga bo barwa zostaje, próbowałem różnych filtrów, ale wychodziłoby na to, że najsampierw muszę pozbyć się tej zieleni tylko nie bardzo wiem jak.
Znacie jakiś sposób na usunięcie szumu, tj zielonych plam ze zdjęcia? Najlepiej w #gimp, generalnie pod linuksem.
Mam zdjęcie kiepskiej jakości zrobione kamerą przy kiepskim oświetleniu i próbuję je jakoś ucywilizować.
Zdjęcie przedstawia facjatę, tło rozmyłem i jest eleganckie, ale z twarzą muszę się jeszcze nagimnastykować, rozmycie średnio pomaga bo barwa zostaje, próbowałem różnych filtrów, ale wychodziłoby na to, że najsampierw muszę pozbyć się tej zieleni tylko nie bardzo wiem jak.