Wpis z mikrobloga

Cześć! Dziś zapraszam Was do wykopywania prostego przepisu na pyszne burrito z chorizo i majonezem chipotle.

Nie będę się bardzo rozpisywał i powiem, że to danie według mnie jest wprost genialne i stosunkowo łatwe w przygotowaniu. odkąd zrobiłem je pierwszy raz jestem jego wielkim danem :D

Chciałem podziękować też wszystkim którzy głosowali już na mnie w Turystycznych Mistrzostwach Blogerów (xDDDDDD) organizowanych przez Polską Organizację Turystyczną, gdzie reprezentuje województwo #podkarpackie. Głosowanie trwa nadal i jeśli chcecie możecie zagłosować jeszcze raz (można głosować raz na 24 godziny - bez sensu).

Głosować z telefonu można bezpośrednio tutaj: https://mistrzostwablogerow.polska.travel/mistrzostwa/road-trip-bus-kasia-kosowska-i-wojtek-grabowski

lub z komputera na stronie mistrzostw: https://mistrzostwablogerow.polska.travel/ (należy znaleźć nas Podkarpackie - RoadTripBus, prawdopodobnie 3 rząd, 1 miejsce od lewej.

Należy nacisnąć zagłosuj, podać swój e-mail a następnie potwierdzić głos klikając w link, który zostanie na niego przysłany.

Podając e-mail wyrażacie zgodę jedynie na przetwarzanie go w celach konkursowych więc nie będzie przychodził wam później na niego żaden spam. Głosować można raz na 24 godziny (jak już pisałem bez sensu!) do końca tego miesiąca. Wiem, że nikt nie jest taki wytrwały, ale jeśli lubicie content, który wrzucam to będę wdzięczny nawet za 1-2 głosy :)

Mam też małe wieści co do książki, o którą wielu z Was pyta. Ale to już w znalezisku :)

Jeśli macie jakieś pytania do przepisu to piszcie śmiało w komentarzach do znaleziska albo priv, każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy :)

Kiedy zrobicie burrito koniecznie wrzucajcie fotki na mirko i oznaczajcie mnie oraz tag ;)!

Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
MG78

_____________________________________

PS

#kuchniamg78 - jeśli ktoś chce to zapraszam również do śledzenia tagu z przepisami :)

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej.
Jeśli Cię zawołałem, a nie chcesz być wołany zaplusuj inny komentarz.
MG78 - Cześć! Dziś zapraszam Was do wykopywania prostego przepisu na pyszne burrito z...

źródło: comment_ri0l04OGJAFAim6Q2LmsNDftOtnY4xUC.jpg

Pobierz
  • 125
  • Odpowiedz
@MG78: a ja lubię przedstawienie jednostek jako "pół szklanki", bo jeśli cały przepis taki jest- to nie ma znaczenia, jakiej szklanki użyje. A jak mam napisane "150 gram mąki" i mam to odmierzyć i wg jakiś przeliczników wychodzi mi 0,66 szklanki, to daj spokój xD oczywiście chodzi głównie o wypieki, bo tu precyzja jest istotniejsza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@#!$%@? dziękuję serdecznie, aczkolwiek wydają mi się ważniejsze inne urządzenia w kuchni, których jeszcze nie nabyłam. Bez wagi daję sobie radę, wszystko wychodzi jak należy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MG78: nie obraz sie ale zrobiłem kilka twoich przepisow (miedzy innymi pizze, chili con carne, szarpana wołowine) i nie za bardzo mi smakowalo
  • Odpowiedz
@memfis91: Spox, wszystkie nie za bardzo czy jakieś konkretne?
@PanHubert: Ja robię zazwyczaj w 3 trochę mniejszych tortillach i kroję je na pół. Wtedy mam 6 porcji i ledwo 350 kcal na porcję :)
@Pies_Pluto: Spróbuj!
@Rafau1102: Nie znam tego, masz jakiś link?
@kieszen: Witaj na czarno :)
@Bstrd: Dziękuje bardzo! Jak zrobisz to koniecznie podziel się swoją opinią!
  • Odpowiedz
@szalonyonanista: Tak, możesz też spróbować z innym mięsem. Chorizo (w Hiszpanii) to kiełbasa wieprzowa, w Meksyku i krajach latynoamerykańskich do tzw chorizo iberoamericanas używa się też zazwyczaj wieprzowiny, ale czasem ludzie robią z indykiem czy właśnie wołowiną.
  • Odpowiedz
@szalonyonanista: Tak średnio, jako dodatek okej ale jak nie masz chipotle to zrób samuraja z użyciem papryczek chilli (jakichkolwiek, tylko nie przesadź z ostrością żeby nie umrzeć xD)
  • Odpowiedz