Aktywne Wpisy
hiro95x +37
![hiro95x - Pozdro dla tych co w dzień wolny i tak muszą jechać do kołchozu na 1 zmianę...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/b490d308361790c0c56df48c53ca6245eedd797ea056a7cd75301121e6665f33,w150.jpg)
źródło: temp_file4972717068431320084
Pobierz![Elev](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Elev_Oh0I34WKwY,q60.jpg)
Elev +46
jestem #!$%@? alimanciarzem
no nic mnie tak nie boli jak to
kiedyś miałem rodzine, zrobilismy se 2 dzieci, budowaliśmy dom
i wszystko jak krew w piach, zona niedopiszczona odeszła do kolegi z pracy, budowa do sprzedania
ale to jest #!$%@? przy tych alimentach
niby nie sa wysokie, niby dzieci maja teraz wyższy standard niż przed
no ale ja p..... co miesiąc mam jej przlelewać 1/3 bo kiedyś miałem ochote mieć rodzine
rodzina
no nic mnie tak nie boli jak to
kiedyś miałem rodzine, zrobilismy se 2 dzieci, budowaliśmy dom
i wszystko jak krew w piach, zona niedopiszczona odeszła do kolegi z pracy, budowa do sprzedania
ale to jest #!$%@? przy tych alimentach
niby nie sa wysokie, niby dzieci maja teraz wyższy standard niż przed
no ale ja p..... co miesiąc mam jej przlelewać 1/3 bo kiedyś miałem ochote mieć rodzine
rodzina
źródło: comment_3WOX6LZ7vcl59f3mbLtf7mH3x8tmmfLB.jpg
Pobierz1. w przepisie nie ma pietruszki
2. widzę pieczarkę
3. roztopiony ser, parmezan/pecorino romano by się tak nie rozpuścił
tak jak mówię, wygląda smacznie ale to raczej twoja interpretacja dania, niżeli carbonara
@stjimmy racja, niewiele poza główną konwencją.
@majkelwykopowicz pieczarek nie było, wyłącznie boczek. I prawda, że nie jak w prawdziwej, gouda zamiast parmezanu.
@LadniePieknie gdzie się takie rzeczy kupuje?
źródło: comment_7U0eEyIA08jEqVqZIty5DFh5ClrNHM7L.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
czemu? carbonara ma swoj charakterystyczny smak. o ile rozumiem stosowanie pewnych zamiennikow, np. pancetty czy nawet boczku zamiast guanciale, albo parmezanu zamiast pecorino - bo z dostepnoscia roznie bywa - to juz dodatki takie jak cebula czy smietana robia z tego inne danie.
Przecież ten gość nie umie robić carbonary
- Nie obciął skóry z guanciale
- Nie wykończył spaghetti na patelni
- Nie wykorzystał wody z pasty
- Posolił pastę po ugotowaniu (niedopuszczalne).
Doczepiłbym się paru innych rzeczy, ale po co? Nigdy nie zrozumiem, czemu ludzie pouczają na filmikach innych, skoro sami nie znają podstaw. Zanim doda się mieszaninę sera i jajek, zawsze na patelni gotuje się wodę z makaronem, by zrobić bazę sosu. Tak jak np. na tym