Aktywne Wpisy
Po 6 latach #!$%@?łem gdzieś kartę wejścia do biura, trudno zdarza się, będę musiał zapłacić za duplikat. Zgłosiłem wszystko gdzie trzeba, naliczyli mi 150zł (XD), a dzisiaj rano wołają mnie do HR, że mam podpisać kwit, że dopóki nie wydadzą mi nowej karty to biorę odpowiedzialność, za sprzęt w biurze, bo ktoś z ulicy może moją kartę znaleźć, wejść i coś ukraść. Powiedziałem, że nie ma #!$%@?, że to podpiszę, mogą mi
slawomirus +721
Ściągnąłem sobie NewPipe z github i zdekompilowałem jego appkę, by porównać. Tylko gdzie on do cholery podział wszystkie klasy tej appki, fragmenty, itp. ?
Teraz jestem głupi xD Obfuskacja to nie jest, bo bym miał śmieszne znaczki w dekompilatorze.
#androiddev #programowanie
nie ma w żadnej innej paczce
Komentarz usunięty przez autora
ma metodę, dzięki której ukrył/przeniósł gdzieś kod, którego Google Play nie lubi
muszę zobaczyć jakie obfuscatory teraz na rynku są
@nieiswe: co z tego, ja chcę wiedzieć jak on to wrzucił do Google Play, bo jak weźmiesz sobie z Gita, to dostaniesz bana w 5 minut klikając Save w konsoli programisty ;)
dlatego to jest zawsze gra warta świeczki ;)
znalazłem dobry obfuscator, ładujący zaszyfrowanego dexa do pamięci w czasie rzeczywistym, zobaczymy czy przejdzie xD
implementation 'com.github.TeamNewPipe:NewPipeExtractor:5f65788a2f89e'
NewPipe Extractor is a library for extracting things from streaming sites. It is a core component of NewPipe, but could be used independently.
widocznie gdzieś to schował, może zaszyfrowany drugi dex
tak robi obfuscator, który użyję by też spróbować z tym kodem xD