Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi coś, gościu wrzucił do Google Play aplikację NewPipe (google bardzo nienawidzi, bo to downloader youtube).
Ściągnąłem sobie NewPipe z github i zdekompilowałem jego appkę, by porównać. Tylko gdzie on do cholery podział wszystkie klasy tej appki, fragmenty, itp. ?
Teraz jestem głupi xD Obfuskacja to nie jest, bo bym miał śmieszne znaczki w dekompilatorze.

#androiddev #programowanie
prohackuser - Powiedzcie mi coś, gościu wrzucił do Google Play aplikację NewPipe (goo...

źródło: comment_Cb87z7O2AXqEuRnWL61taQh7pdqS3ULa.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prohackuser: Przecież masz MainActivity w obu przypadkach. Część klas pewnie będzie w androidx. Wygląda jakby dekompilował bibliotekami - więc może być nawet porozrzucane pomiędzy android/androidx.
  • Odpowiedz
@CyfrowyD: no właśnie, dlatego on tą appkę wrzucił do sklepu xD
ma metodę, dzięki której ukrył/przeniósł gdzieś kod, którego Google Play nie lubi
muszę zobaczyć jakie obfuscatory teraz na rynku są

@nieiswe: co z tego, ja chcę wiedzieć jak on to wrzucił do Google Play, bo jak weźmiesz sobie z Gita, to dostaniesz bana w 5 minut klikając Save w konsoli programisty ;)
  • Odpowiedz
@mmaciejow: zgadzam się, że to kwestia czasu, ale musisz sobie zdawać sprawę, że ta appka już zarobiła niezły dom dla niego xD
dlatego to jest zawsze gra warta świeczki ;)

znalazłem dobry obfuscator, ładujący zaszyfrowanego dexa do pamięci w czasie rzeczywistym, zobaczymy czy przejdzie xD
  • Odpowiedz
@prohackuser: Widziales to ?

implementation 'com.github.TeamNewPipe:NewPipeExtractor:5f65788a2f89e'

NewPipe Extractor is a library for extracting things from streaming sites. It is a core component of NewPipe, but could be used independently.
  • Odpowiedz
@ra_s: widziałem, to jest też w open source, więc to nie jest miejsce gdzie ukrył kod xD
widocznie gdzieś to schował, może zaszyfrowany drugi dex
tak robi obfuscator, który użyję by też spróbować z tym kodem xD
  • Odpowiedz
@prohackuser: To jeszcze raz czego Ty szukasz ? :) Nie ma tak ze cos ukrywa, jak masz kod źródłowy to wszystko tam musi być, chyba, że nie masz kodu źródłowego a myslisz ze masz.
  • Odpowiedz
@prohackuser: Ale musisz mieć jakiś ślad tego zaszyfrowanego dexa.... bo z kosmosu się on nie bierze. Nie przeglądałem tego kodu dokładnie... ale musi tam cos byc.
  • Odpowiedz