Wpis z mikrobloga

• 51
Jestem sobie teraz na wakacjach w Grecji i codziennie przed śniadaniem pielgrzymki Polaków idą na basen położyć ręczniki żeby zaklepać miejsce XD jest tyle tego że starczy dla wszystkich ale Polak jak zawsze musi robić z siebie pośmiewisko ( ͡º ͜ʖ͡º)
#podrozujzwykopem #wakacje #zalesie
  • 14
  • Odpowiedz
@Mzil Jest na to sposób. Również jak byłem w Grecji lub Bułgarii ludzie robili to samo. Otóż jak przychodziłem np po południu na basen i widziałem leżak na którym leży ręcznik, to ręcznik się zrzucało obok na płytki i siadałeś na leżaczek. Jak po jakimś czasie przychodził właściciel to mówisz aby zabierał swój ręczniczek i #!$%@?ł bo leżaki są dla ludzi a nie dla zjebów którzy cały dzień zajmują leżak a sami
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@thisismaddnes no wiadomo, byłem jeden dzień nad basenem i starczy bo morze i widoki z niego są zajebiste

@Bercik_Van_Fafaq najlepsze jest to że jest zakaz wnoszenia swoich ręczników bo wystarczy dać 10 euro w depozyt i dostajesz hotelowy ale Polak woli swój ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Mzil pojedz se na Kanary to zobaczysz to samo tylko w wykonaniu brytoli. Basen otwarty od 10 a o 8 już wszystkie leżaki zajęte tymi ich zatęchłymi szmatami Aston Villa czy innego Manchester Utd.
  • Odpowiedz
@Mzil: kończę 15 dni w Turcji.
Było to samo, załatwione podczas jednego zgłoszenia menadżerowi hotelu. Miej jaja i idź zgłosić swoje uwagi.

Co wystarczy? Uzasadnić, że jest srodek sezonu, żeby wywiesili kartkę, iż ręczniki zostawione samopas przed 9:00 będą zbierane przez obsługę i odnoszone do recepcji.

No i jeszcze jedno. Byłem w kilku krajach (latam z 11 lat na wakacje) i tak jest prawie wszędzie, a ręczniki nie noszą tylko "Polaczki"
  • Odpowiedz
@simperium: patrzcie debil. W Grecji i na całych Bałkanach spotkasz dziesiątki ludzi z całej Europy stających w takich miejscach. Nikt nie ma z tym problemu oprócz jakiegoś pajaca z wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 4
Też akurat jestem w Grecji na wakacjach (Kreta) i zachowanie Polaków jest zdecydowanie bardzo ok, oczywiście trafiają się pojedyncze pato-osobki, jednak nie na tyle żeby generalizować. Generalizować za to można brytoli, jeden wieczorny spacer po Malii wystarczy żeby wyrobić sobie o nich zdanie (tfu!). A co do ręczników to nie ma zasady, nie chodzę na baseny, ale jak bym chciał korzystać to prędzej czy później też bym się chyba zdecydował na takie
  • Odpowiedz
@Mzil Niemcy, Brytyjczycy i inni też tak robią (i dalej to debilizm), ale Polak jak zawsze nadupca wyłącznie na innych Polaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz