Aktywne Wpisy
snck +2
siema mam rozterki miłosne.
Ja pracuje na zdalnym i 8h dziennie robie i optymalizuje strony internetowe a potem mam wolne, albo jakieś dodatkowe zlecenia robię, w wolnym czasie zajmuje się swoim hobby a także gotuje obiady i co jakiś czas ogarnę w domu. Mam dużo wolnego czasu, przez to jak sobie życie ułożyłem.
Mam różową która ma ciężkie studia (sporo nauki, trudnej) i dodatkowo jeszcze na weekendy pracuje. Prawie wolnego czasu nie
Ja pracuje na zdalnym i 8h dziennie robie i optymalizuje strony internetowe a potem mam wolne, albo jakieś dodatkowe zlecenia robię, w wolnym czasie zajmuje się swoim hobby a także gotuje obiady i co jakiś czas ogarnę w domu. Mam dużo wolnego czasu, przez to jak sobie życie ułożyłem.
Mam różową która ma ciężkie studia (sporo nauki, trudnej) i dodatkowo jeszcze na weekendy pracuje. Prawie wolnego czasu nie
ZAKAPIOREK +9
O czym sobie na necie najlepiej poczytać albo jakieś ciekawe strony możecie polecić o BI aby wypaść na rozmowie dobrze, żeby było widać, że wiem trochę więcej o tym? Jakieś konkretne tematy/zagadnienia?
Do tego 4k netto, uop jak powiem to nie będzie za dużo? Miasto Kraków. Chciałbym iść zawodowo w tę stronę nawet kosztem pensji na początek ale jakby dali mi to 4k na start to nie byłbym obrażony :)
1) czym są hurtownie danych, definicje Imnona i Kimballa
https://www.jcommerce.pl/jpro/artykuly/ewolucja-technik-modelowania-hurtowni-danych
2) czym jest kostka OLAP
3) czym jest in-memory BI
4) czym jest proces ETL
5) opowiedz jakiś przykład ze swojej kariery, że potrafisz zbierać wymagania biznesowe od użytkowników w kwestii raportowania np. pytałeś kogoś jakie informacje potrzebuje, zidentyfikowałeś źródła skąd je pobrać i przekształciłeś je w funkcjonalny raport.
Imo to co poprzednicy + jakieś proste zadanie z SQL na myślenie (spotkałem się z prostymi zagadkami), lub po prostu na zrobienie czegoś. Group by z joinem jednej/dwóch tabel.
Przeglądam tag, bo chciałbym się w temacie rozwijać i jak to czytam to
serio tak źle? Ja bez studiów, bez doświadczenia, w capie dostałem 4300 brutto, choć spodziewałem się w sumie mniej. A zacząłem pracę w październiku, teraz chce właśnie iść naprzód