Wpis z mikrobloga

Goretzka kozak na CDM? Obok Gullita zamiast Vieiry da radę (ewentualnie byłby zmiennikiem)? ;) Tak sobie go chyba zrobię, bo i tak nie mam co robić z kartami. Mam wszystkie top ikony oprócz Cruyffa, ale go nie chce mi się robić (przepaliłem już ikonę i najdroższy skład). Prawie zmian nie robię w meczu, bo większość składu ma +90 staminy, ale czasami coś bym zmienił, za Vieire pod koniec meczu czasami wchodzi Tots Mendesa, bo fajnie mi się nim gra, a tak to ewentualnie na bocznych CAM za Dinho czy Eusebio/Socratesa wchodzą Lozano, Promes, Alessandrini, wszyscy Futties.

Goretzka ma staty lepsze niż Vieira, poza tym jest szybszy i lepszy w ofensywie, przynajmniej to są statystyki, które nie grają. Ale zastanawia mnie jak będzie sobie radził w obronie. Do tego jego workrate H/H i H/M Gullita tak chyba średnio, ale na zmiennika idealny. Ktoś się wypowie? Widziałem opinie, że to taki tańszy Gullit. 2 Gullity w składzie to kosmos ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#fut
  • 16
  • Odpowiedz
@Wojtini1996: czemu cruyfa nie robiłeś? Ja wczoraj zrobiłem, zagrałem parę meczów i całkiem przyjemnie się nim gra na napastniku tylko boli brak głowek. No i Stamina mimo zostawaj z przodu to i tak zawsze najbardziej zmęczony z drużyny :p
  • Odpowiedz
@bart0sz: Na napastniku mam R9, na bocznych CAM mam Eusebio i Ronaldinho, na CAM mam Socratesa. Cruyff grałby ewentualnie za Ronaldinho albo za kogoś innego z przodu, ale gram bocznymi CAMami tak, że mają zrównoważony atak, więc często się wracają i atakują. Latają od bramki do bramki. Cruyff pewnie dawałby radę do 60 minuty. Chociaż Ronaldinho ma mniej staminy i daje radę do końca xd Może i go spróbuję zrobić. Xd
  • Odpowiedz
@andek980: To jak się uda i nie zdecyduje się na Cruyffa do końca to go zrobię. Dzięki.

@bart0sz: No i do Cruyffa trzeba dużo Ifów, mam 50k na koncie (stwierdziłem, że nie będę nikogo robił i otworzyłem paczki w sklepie) + kilka totsów i z 200 rzadkich złotych kart. Czekam na sbc 81+, ale chyba go nie będzie już niestety. Tydzień temu z sbc o Ifa 81+ leciały Ify w
  • Odpowiedz
@Wojtini1996: ja robiłem te wymiany o ifa i poza jednym 84 to same 81 i 82, ale z drugiej strony wysokie ov są tanie, także grunt żeby jakiegokolwiek Ifa mieć. Często z resztą im wyższy ov ifa tym taniej xD David silva 90 za <25k można trafić, a jak potrzebowałem 2 84 do składu to zapłaciłem po 20k prawie za nie. Inna sprawa że ja robiłem te sbc o ifa bo
  • Odpowiedz
@Wojtini1996: Goretzką mam rozegrane 1500 meczy. Najpierw NIF, potem IF, a teraz TOTS. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jako CDM jest lepszy od Gullita. To jest podobny typ zawodnika do Vieiry - długie nogi, szybki i dobry w odbiorze. Nie jest ślepy jak Vieira, potrafi podać. Zdecydowanie nie polecam nim strzelać, zwłaszcza słabszą nogą, bo wszystko leci w kosmos. Ma dość niską skoczność, ale wygrywa większość główek. Nie wrzucałbym go za Vieirę, ale
  • Odpowiedz
@kielbasior: Dzięki, Gullitem gra mi się bardzo dobrze i jest bardzo pewny z tyłu i potrafi uderzyć, także jego nie wymienię. Zrobię dzisiaj wieczorem drugie najdroższe sbc o Cruyffa i jak coś wypadnie to zrobię tego Goretzke chociaż na ławkę. Strzały z dystansu ma na karcie wysoko ocenione, ale jak mówisz, że słabo strzela to coś w tym jest, statystyki nie grają. W końcówce meczów może wnieść coś do zespołu, a
  • Odpowiedz
@Wojtini1996: na ławkę idealny, bo możesz nim grać na każdej defensywnej pozycji. Jak idę w ultra atak, to gram nim na ŚO w 3412. Jeszcze możesz poczekać do piątku, wtedy powinien pojawić się futties SMS, którym właśnie chciałbym zastąpić Goretzkę. Jego karta urodzinowa to był prawdziwy kocur.
  • Odpowiedz
@kielbasior: Tylko będzie o wiele droższy od Goretzki. Ja go chyba przepaliłem. Nie spieszy mi się, bo w LW zagram dopiero w niedzielę, bo wcześniej nie mam jak. Na zmianę na środek pola mam tego Mendesa albo Alonso, który tam daje zajebiscie radę. To pewnie Goretzka albo SMS wlecą na ławkę. Poczekam do piątku.
  • Odpowiedz