Wpis z mikrobloga

Jakie zbiory zadań do nauki #chemia polecacie. W zeszłym roku zrobiłem wszystkie a2 i czarne paski z witowskich i siadło tylko 73% xD pozwolę sobie dodać tag #medycyna, bo wiem że większość tam to ludzie sukcesu jeśli chodzi o maturę z chemii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 21
@rodzinnabutelka Witowski starczał do starych matur, teraz już nie specjalnie.
Edit: nie wiem jak ale nie doczytałem ze do starych matur xd

@AtrFib25 tylko zbiory Barbary Pac, ciężkie ale jak przerobisz te zadania to jesteś na wszystko przygotowany. Nie maja odpowiedzi ale jakiś typek kiedyś sprzedawał na Allegro, i na jakiejś stronie online jest część odpowiedzi. Po barbarze miałem 86% z chemii
@kubitron: Witowskiego z chemii polecam zrobić na rozgrzewkę. Wszystkie arkusze maturalne majowe + te wypuszczane przez różne OKE, np. Poznań. Duży zbiór Pazdro moim zdaniem jest słaby, możesz ewentualnie przerobić z niego to z czym masz największe trudności. Fajne są też zbiory Kosztołowicza z chemii, one również są z wydawnictwa Pazdro i to im poświęciłbym dużo uwagi bo zadania są naprawdę dobre.
@kubitron: Mi Mama w ogóle nie kazała witowskiego robić i strasznie na niego psioczyła. Od zawsze drukuje stare matury i głównie je rozwiązywałam, w kółko, nawet te same. Tylko warto żeby Ci je ktoś sprawdził i jak miałam z czymś problem to wtedy omawiałyśmy zagadnienie i rozwiązywałyśmy zadania z pazdry. Jej klasy mają zawsze średnią powyżej 80 paru % z matury rozszerzonej, także raczej wie co robi :D
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SkrytyZolw: ale przeciez witowski to wlasnie zadania ze starych matur, wraz z oryginalnymi kluczami ładnie pogrupowane, korzystając z tego mozna zaoszczedzic sobie sporo czasu na wydrukowaniu arkuszy i lokalizowaniu zadań z konkretnego działu
@kubitron: ja do 3 miesięcy przed maturą nie uczyłem się prawie wcale. Tyle tylko, by zdawać jakoś przedmiot (chemia rozszerzona). W ciągu 3 miesięcy przerabiałem głównie matury. Do porzygu, kilka razy dziennie, jak czegoś nie zrobiłem na 100%, to potem siadałem i czytałem w podręcznikach temat dookoła, aż wszystko było jasne. Na maturze wykręciłem 90%. Stąd moja rada, że stare egzaminy to najlepszy sposób.
W zeszłym roku zrobiłem wszystkie a2 i czarne paski z witowskich i siadło tylko 73%

@kubitron: Bo klepanie zadań jak leci w nadmiarze nie nauczy Cię myśleć. Polecam analizować problemy, a nie tylko rozwiązywać zadania. Ja w zasadzie nie uczyłem się do matury, ale chyba tylko dlatego, że chodziłem do technikum chemicznego.