Czołem Mirki. Skończyła mi się umowa w #play a że szukam akurat internetu stacjonarnego i telewizji do mieszkania to pomyślałem o przeniesieniu numeru do "paczki usług" #orange love. Chciałbym zapytać zwłaszcza ludzi z #lodz jak wygląda połączenie światłowodowe - czy jest stabilne, nie zrywa połączenia, nie skacze ping? Słyszałem że były/są jakieś problemy ze stratami pakietów czy problemy z połączeniem choćby podczas grania online na #xboxone Druga sprawa to telewizja. Rozumiem że jest niezależna od internetu, a dekoder podłączany osobnym/drugim kablem? Generalnie czy możecie polecić tego operatora? Czy jednak #toya lub #multimedia w Łodzi?
@Tymczas0wy: Ich internet jest ok, każdy operator ma swoje bolączki. W większości lokalizacji ludzie na prawdę nie mają problemów. Też dużo zależy od tego czy infrastruktura jest Orange czy dzierżawiona np. Inei. Jeśli Orange to wtedy pakują ci światło prosto do domu i jest malina, jeśli innego operatora to nieraz kończy się to koncentrykiem maksymalnie do 300 Mb/s. Od telewizji dostajesz dekoder Samsung ICU100, łączysz go bezprzewodowo z modemem Funboxem
@konstytucj_a: Na klatce schodowej w bloku są puszki orange z naklejkami "tu możesz mieć nasz światłowód" czy coś takiego - więc prawdopodobnie infrastruktura jest ich. Co do tych 300 mb/s to w każdym pakiecie Orange Love właśnie tyle dają jako maksymalną prędkość. Pytanie co znaczy prędkość DO, pewnie jakiś kruczek w umowie gdyby jednak internet bywał wolniejszy... Nie wiem czy dobrze zrozumiałem z tą telewizją - nie jest tak
@Tymczas0wy: W pakiecie Orange Love możesz mieć każdą prędkość, nawet 1Gb/s. Opcja "do" jest po to żeby ludzie się nie przyczepiali że po Wi-Fi Mają po 100 Mb/s ze względu na ich kartę sieciową albo chiński modem, który daje Orange ( ͡°͜ʖ͡°) i nie obarczali tym operatora. Jak ci już pakują do domu ten światłowód to po kablu praktycznie zawsze jest to co na
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link