Aktywne Wpisy
Maurelius +413
Godir17 +286
Gardze facetami, którzy dają sobie wmówić, że ilość partnerów nie ma znaczenia w związku. Pomijając fakt, że normalnego chłopa brzydzi to, że jego laska miała setki #!$%@? przed nim, zostaje jeszcze ważniejsza kwestia. Im więcej facetów, tym bardziej ego #p0lka skaczę, robi sobie porównania, ten był taki, ten taki, ten miał to, a jednego czy dwóch będą wspominać całe życie jako wzór chłopa którego nikt jej nie zastąpi. Przypomnijcie sobie
#keto
@rhqq Śmietanę czy śmietankę?
Kto produkuje?
Śmietanka – produkt mleczny otrzymywany w procesie odwirowywania mleka surowego. Stanowi półprodukt przy wytwarzaniu wielu produktów mlecznych np. śmietany, masła śmietankowego, lodów śmietankowych. Sprzedawana również w postaci nieprzetworzonej lub przetworzonej metodą UHT. Śmietanki o zawartości 9-12% tłuszczu, potocznie nazywanej słodką śmietanką, używa się do kawy. Śmietanki o zawartości 30-36% tłuszczu, potocznie zwanej kremówką, używa się do deserów i sporządzania bitej śmietany.
Śmietana (śmietana kwaśna, śmietana ukwaszona) – spożywczy produkt nabiałowy, otrzymywany ze śmietanki (śmietany słodkiej), która pochodzi z warstwy górnej odwirowanego mleka pełnego.
Sour cream (American English) or soured cream(British English) is a dairy product obtained by fermenting regular cream with certain kinds of lactic acid bacteria.[1] The bacterial culture, which is introduced either deliberately or naturally, sours and thickens the cream. Its name comes from the production of lactic acid by bacterial fermentation, which is called souring.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sour_cream
Mimo wszystko opieramy się o nasz język i naszą kulturę kulinarną co sprawia
widzę że bardziej cywilna jest, 42% z piątnicy
@rhqq smuci w sumie brak obecności wysokotłuszczowych na rynku
@Wina_Segmentacji: nie bardzo rozumiem Twoje pytanie, ale na 100% jest to Piątnica. A co, coś nie tak?