Wpis z mikrobloga

@Sylvath: Wypanierowany i usmażony jest spoko. Kiedyś robiłem z naleśnikami na ostro, o ile pamiętam do środka oprócz camemberta szło jakieś salami i rukola - generalnie ok, ale chyba smażony w mojej ocenie był lepszy.
  • Odpowiedz
@Sylvath: Nakrajasz camemberta w kratkę z jednej strony tak żeby nie przeciąć go do końca.
W przecięcia wkładasz cienkie plastry czosnku, całość z góry zasypujesz ziołami prowansalskimi.
Wkładasz do miseczki z folii aluminiowej i wrzucasz na parę minut do nagrzanego piekarnika.
Pychota :)
  • Odpowiedz
@ale_prostak: Panierka - bułka tarta zmieszana z mąką w proporcji 2 do 1 (2x więcej bułki) + przyprawy, wedle smaku. Potem camembert najpierw do jajka, potem do panierki, potem jeszcze raz do jajka, i jeszcze raz do panierki. Smażymy na mocnym ogniu aż do zmiany koloru panierki na pomarańczowy/brązowy.
  • Odpowiedz