Wpis z mikrobloga

Przypadkiem trafiłem na mój stary wpis: https://www.wykop.pl/wpis/35350093/steem-to-shitcoin-1-bierzesz-raspberry-pi-i-montuj/
Nic niezwykłego, jeden z wielu podobnych. Z ciekawości jednak sprawdziłem jak sie zmieniła cena od tamtego czasu.
Nawet nie chcę liczyć dokładnie. Widać na oko okolice -80%... Tyle że przed tym shity też juz zaliczały podobne spadki p obańce. To #!$%@? ile one lecą? To tak długo trwa ze ludziom się przedział czasowy ciągle zmienia na wykresie, przez co ta linia spadków sie przeskalowuje i się podnosi. W ten sposób ciągle widzą że spada, ale nie jest tragicznie. IO tak mogą aż do ceny 1sat/shit i po tym 0sat/shit ŁADNIE #!$%@? MAJĄ HODLERZY TYCH SCAMÓW. A ja sobie na luzie po prostu hodluję, bez najmniejszego stresa, wręcz pozytywnie nastawiony. Niesamowita óznica... A tyle co ja się naprodukowałem żeby uciekać z tego :/ Moze choć jednego uratowałem...
#bitcoin #steem #kryptowaluty
cyberpunkbtc - Przypadkiem trafiłem na mój stary wpis: https://www.wykop.pl/wpis/3535...

źródło: comment_RfLZueZBPoOyYICnNjnKhyoXehNfhMgh.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: Nie do końca, cały problem w tym, że nie wiadomo ile pełny węzeł (utrzymanie) kosztuje. To jest ciekawe. Nigdy nikt nie podał kwoty dla pełnego węzła, a dla witnessowego.

Drugą ciekawą rzeczą (przed którą Steemowcy się bronią mentalnie) jest fediwersum. My jesteśmy zdecentralizowani, a oni nie są! Jesteś opłacanym agentem! I tak dalej i tak dalej. Moim zdaniem to ciekawe, bo oprócz tego, że wielu Steemian nie rozumie, że pojęcie
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc Steem to w sumie spoko platforma blogowa i do gier. Mi osobiście zależy nie tyle na wycenie tokena (którego mam nawiasem mówiąc głęboko w nosie) co na utrzymaniu przy życiu blockchainu. Czy jest to powiązane? No niestety jest, dużo projektów może się sforkować i stać się scentralizowanymi bytami, bo po co np. Takim steemmonsters czy tam splinterlands cały steem? Oni mają tylko jsony, a posty mają gdzieś. Teraz nadchodzi nowy HF
  • Odpowiedz
Wracając do tematu, po co kupować STEEM? Nie wiem.

@Angil230: Założenie jest takie, że wielorybowie mają kupować token, by zarobić na nim więcej.
  • Odpowiedz
@Angil230: No technicznie to spory problem, gdyż przeciętny Janek nie ma motywacji do inwestycji w projekt. Jednak ma motywację do wyciągania hajsu. Tak więc to co w sumie cyber udowodnił - większość "noobów" to pasożyty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mówię, że to złe, ale ktoś musi inwestować w projekt.

I to muszą być prawdopodobnie wielorybi, bo kto inny? Tylko trzeba ich jakoś przekonać do tego, a
  • Odpowiedz