Wpis z mikrobloga

Gdzie w #holandia można zrobić badanie markerów nowotworowych? Za hajs, nie chce korzystać z ubezpieczenia. No i bez jakichkolwiek skierowań.

Lokalizacja w NL bez znaczenia.

@Pannenkoek moze Ty wiesz, dużo wiesz o Holandii, dużo udzielasz się na tagu wiec moge Cię uważać za trochę autorytet w sprawach kraju Niderlandow ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 13
  • Odpowiedz
@MrPickles: nie lepiej w Belgii, skoro i tak chcesz płacić? Idziesz do dowolnego domowego, wizyta ok 30 euro, mówisz mu jak jest, a on Cię pokieruje dalej. W Holandii zamiast pomóc najwyżej paracetamol przepiszą.
  • Odpowiedz
@MrPickles: ale jeśli jesteś ubezpieczony i jest coś na rzeczy, to wtedy nagle służba zdrowia w NL potrafi okazać się naprawdę dobra. Mam nadzieję, że ta rada okaże się niepotrzebna, ale w razie czego leczyć się dużo lepiej w NL lub B.
Trzymam kciuki żeby było ok
  • Odpowiedz
@dyniel
Rak to powazna sprawa, dlatego nawet w Holandii lekarz na pytanie o raka dostaje szału i zaczyna naprawdę pracować. Dwoje moich znajomych tutaj ma raka, przykra sprawa(,) Życzymy sobie, by nas ominął i byśmy nigdy nie zachorowali.
Zdrowia( ͡° ͜ʖ ͡°) @MrPickles
  • Odpowiedz
@MrPickles: jeśli wykryją to masz operacje do dwóch tygodni, wynik testu z wyciętej tkanki masz w tydzień, też sobie robiłem testy. Tu można całego się przebadać za free (jedynie ryzyko własne płacisz)
  • Odpowiedz
@jaktrwogatonawykop: @Pannenkoek:

W takim razie, skoro w taki dobry sposób to działa e NL, to nie będę świrować tylko umowie się do rodzinnego i niech wysyła mnie na badania.

Może to zwykle przewrażliwienie, może to nic poważnego - ale wole to zbadać. Szczególnie ze ryzyko u mnie jest z pewnych powodów kilkunastokrotnie wyższe. Tak czy inaczej dzięki, poinformuje co wyjdzie ()
  • Odpowiedz