Aktywne Wpisy
KaiserBrotchen +621
Mirkwood +8
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Byliśmy wczoraj z różowym.
Wizualnie - Piękny. Spektakularny. Zapierający dech w piersiach. Dla samej warstwy technicznej IMHO warto iść. Nigdy w życiu nie widziałem czegoś takiego.
Fabularnie - dokładnie 1:1 w stosunku do oryginału. Nawet większość scen jest żywcem przeniesiona, lepiej lub gorzej.
Aktorsko - słabiej. Piosenki są DUŻO słabsze. (Byłem na wersji angielskojęzycznej).
Detale:
- Wizualny podkład do piosenek, zwłaszcza "Can't Wait to Be King" i "Circle of life" wgniata w fotel.
- Postać Skazy jest fantastycznie zrobiona - w kreskówce miał po prostu grzywę w innym kolorze, tutaj jest ogólnie potargany, wyliniały i nędzny
- Pumba - chyba największe zaskoczenie filmu :)
- Hieny - o ile w kreskówce są raczej śmieszne, tutaj są groźne i niebezpieczne.
Każdy płakał po Mufasie :)
Zdecydowanie.
To raczej nie jest film dla małych