Wpis z mikrobloga

@lossuperktos: Ciekawa też sprawa o trybach pracy silnika w dalszej części, od 50 którejś minuty. Powinni posłuchać wszyscy Ci, którzy uważają, że silniki są 100% takie same. Szczególnie przykład Grosjeana na Spa.
  • Odpowiedz
@MrDolar: to akurat nic nowego, opowiadał o tym chyba w 1 czy 2 odcinku jak go zaprosili i od tej pory cisną ten temat.Warto odsłuchać poprzednie odcinki. Naprawdę spory kawał kuchni z paddoku. Mnie zaskoczyła pewność z jaką mówi o przyszłości Ocona, sam zgadywałem, że Bottas już od początku sezonu jeździ z "wyrokiem" ale do tej pory wydawało się to mało prawdopodobne.
  • Odpowiedz
Warto odsłuchać poprzednie odcinki. Naprawdę spory kawał kuchni z paddoku.

@lossuperktos: Taki mam zamiar w wolnej chwili.

Mnie zaskoczyła pewność z jaką mówi o przyszłości Ocona, sam zgadywałem, że Bottas już od początku sezonu jeździ z "wyrokiem" ale do tej pory wydawało się to mało prawdopodobne.

@lossuperktos: Ja nigdy nie wierzyłem w Bottasa 2.0. Dali mu trochę pojeździć na początku sezonu, teraz go usadzą i tyle. Brytyjczycy będą
  • Odpowiedz
@CzatownikzCzatowni: W skrócie, że silnik może i ma te wszystkie tryby, ale silnik i tak jest obsługiwany przez inżyniera z Mercedesa i nawet jak kierowca poprzekręca ustawienia na kierownicy to inżynier musi zezwolić na to z garażu by dany tryb pracy zaczął działać. Samo kręcenie gałami na kierownicy nic nie da. I że to Ci inżynierowie mówią w jakim trybie w danym momencie może jechać kierowca, a nie nikt z
  • Odpowiedz
@revlayup: polecam wywiady z Joe Sawardem, często gada od rzeczy ale również mega dużo merytorycznej wiedzy od kogoś co jest na torze podczas KAŻDEGO wyścigu. Normalne odcinki trochę przegadane, zwłaszcza Trumpet lubi dzielić włos na 4, 8 i 16 części ale często mają fajnych gości.
A przy okazji właśnie pojawił się wywiad z Rossem Brownem opisujący kulisy sezonu 2009, również sporo mięsa w tym podkaście.
https://www.formula1.com/en/latest/article.ross-brawn-on-brawn-gps-fairy-tale-2009-title-success-10-years-on.73yRdPwOI6BOby1tWYJoL9.html
  • Odpowiedz