Aktywne Wpisy
rales +222
tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm
CZERWIEC 2024
1. Koalicja Obywatelska - 32,4% - 169 mandaty (⬆ 1,9%)
2. Prawo i Sprawiedliwość - 31,1% - 181 mandaty (⬆ 0,2%)
CZERWIEC 2024
1. Koalicja Obywatelska - 32,4% - 169 mandaty (⬆ 1,9%)
2. Prawo i Sprawiedliwość - 31,1% - 181 mandaty (⬆ 0,2%)
jankowski90 +107
Mirki,
W końcu nadeszła ta chwila i zapytałem moją dziewczynę, czy będzie do końca życia zmywać nasze naczynia, gdy ja będę wynosił śmieci. Zgodziła się, więc jesteśmy zaręczeni!
Sporo czasu poświęciłem na wybór idealnego pierścionka, a żaden z oferty sieci jublierskich mi do końca nie pasował. Z pomocą przyszedł mireczek @darkinvaider, który na moje zamówienie przygotował piękny pierścionek. Cały proces trwał około miesiąca - od pierwszej wiadomości na wykopie, przez
W końcu nadeszła ta chwila i zapytałem moją dziewczynę, czy będzie do końca życia zmywać nasze naczynia, gdy ja będę wynosił śmieci. Zgodziła się, więc jesteśmy zaręczeni!
Sporo czasu poświęciłem na wybór idealnego pierścionka, a żaden z oferty sieci jublierskich mi do końca nie pasował. Z pomocą przyszedł mireczek @darkinvaider, który na moje zamówienie przygotował piękny pierścionek. Cały proces trwał około miesiąca - od pierwszej wiadomości na wykopie, przez
export class Vertrag {
public Vertragspositionen: Vertragsposition[];
public Vertragsartikel: Vertragsartikel[];
...
}
#!$%@? mać XD
#programowanie
@mcsQ: najgorzej. Ja do tego piszę w jezyku, gdzie nazwy czy to zmiennych, czy programów mogą mieć max 12 znaków - co tam się #!$%@? to jest dopiero kabaret, nic nie idzie zrozumieć z tych ich skrótów...
Łap: https://support.google.com/websearch/answer/2466433?hl=pl
A i jak to jest z tymi komentarzami w kodzie - raz słyszę, że to źle, bo skoro kodu nie ta się zrozumieć bez komentarzy to jest to słaby kod; innym razem, że komentarze wskazane bo przyśpieszają zrozumienie kodu albo bardziej złożoną logikę...
To w
@RyzyKamil:
Inżynieria oprogramowania, i przestrzeganie takich zasad i organizacji to w Polsce wynalazek ostatnich ~5-10 lat.
Jeszcze 20 lat temu często w firmach oprogramowanie było pisane (i projektowane!) przez totalnych samouków, którzy nie tylko takich zasad nie stosowali, ale nawet
Komentarz usunięty przez autora
@RandomowyMirek: chciałbym to zobaczyć... choć jakiś wewnętrzny głos we mnie krzyczy że może lepiej tego nie widzieć :D
@RyzyKamil:
Wiesz, z jednej strony - zdajemy sobie sprawę z tego, że to jest napisane w koszmarny sposób, i należałoby to napisać od nowa.
Z drugiej strony - przecież działa, i to dłużej, niż jakikolwiek system napisany