Wpis z mikrobloga

Kupiłem nieświadomie 1 konto z allegro od przysłowiowego Janusza no i ok wszystko gra, itp. [nieświadomie bo w ogóle nie interesowałem się tym problemem i myślałem, że to w pełni legalne]. I teraz pytanie, co się stanie jak ustawie to konto na konsolę domową? Rozumiem, że wtedy ten co mi sprzedał będzie mógł grać na moich grach z mojego loginu?

#xboxone
  • 9
I teraz pytanie, co się stanie jak ustawie to konto na konsolę domową?

@mystaloba: Janusz dostanie powiadomienie na maila i zmieni hasło. Bo on ma to u siebie jako domowa na jednym z kont, gra bez logowania na swoim prawdziwym a miśki z allegro (10zl x 20 osób) finansują mu tą możliwość a nawet pozwalają grać w kolejne gry "za darmo".
@Pantalonek: No ale jeżeli Janusz nie zmieni hasła to gdy ustawię jego konto ja "konsola domowa" to będzie widział moje wszystkie gry z mojego konta? I czy można ustawić na dwóch kontach [moim i syna] konsola domowa?
@mystaloba: () konsolA domowA, a nie konsolE domowE - liczba pojedyncza czy mnoga? Nigdy nie zrozumiem babrania się w taką szarą strefę, kiedy gry w tych czasach są dostępne za grosze - i to dosłownie. Do jutra jest fantastyczna promocja na golda/gamepassa i można mieć ultimate za cenę jednego abonamentu. Na obu konsolach byście mieli dostęp do obu abonamentów i grania na setki godzin - ale nie,
@Griffith: Skorzystałem z tej okazji na Ultimate i wyszło super! Ale dopiero od niedawna zacząłem "dłubać" w xbox one i nawet nie pomyślałem, że taka okazja jest "Januszowa" tylko w pełni legal. Stąd moje dociekanie/pytania. Wracając do pytania, mam 2 konta, moje i synka i w ustawieniach jest opcja konsola domowa. W tym momencie mam ustawione na dwa konta [moja i syna] jako domowa. Można tak?
@mystaloba: Szczerze to nie wiem co ty chcesz zrobić. Jak masz wykupiony ultimate na jednym koncie, to mogę ci napisać co zrobić, żeby używać tego na obu konsolach tak, żebyś ty grał na swoim koncie, a syn na swoim. Nie wiem po co mielibyście przypisać oba konta do jednej konsoli.
@Griffith: OK pisz :) ale najpierw powiedz mi, czemu nie mogę po zalogowaniu na swój profil lub syna grać na tym od Janusza z Allegro tylko najpierw muszę zalogować się na Januszowym loginie [koncie] dopiero po wejściu do gry mogę grać [zalogować] jako Ja lub syn? Sorry, że tak męcze z tymi pytaniami ;P Ale myślę, że to już ostatnie będzie lub przedostatnie :) Pzdr!
@mystaloba: Dlatego musisz tak robić, bo ludzie kombinują jak ich okraść. Zresztą denerwuje mnie to, bo potem się wszystkim oberwie i nie będzie można dzielić się nawet we dwie osoby. Dlatego nie wspieraj tego dziadostwa i nie kupuj z allegro tych kont.

A teraz jak możesz dzielić się grami/abonamentem z synem: Na swojej konsoli nie musisz nic robić - tam masz swoje konto. Po tym jak nazwałeś go "synkiem", to pewnie
@Griffith: No i wszystko jasne. Raz kupiłem na allegro przez swoją niewiedzę i teraz już tego błędu nie zrobię. Tylko jeszcze jakbyś mógł odpowidzieć na w/w pytanie:
"...powiedz mi, czemu nie mogę po zalogowaniu na swój profil lub syna grać na tym od Janusza z Allegro tylko najpierw muszę zalogować się na Januszowym loginie [koncie] dopiero po wejściu do gry mogę grać [zalogować] jako Ja lub syn?"

P.s. Synek za 2