Wpis z mikrobloga

Mirki pomocy!

Zamówilem buty na zalando lounge. Oczywiście kuriera mają tylko dhl.

24.06 pisze do mnie DHL, że będzie dostarczone. Kurier kretyn nie próbował nawet dostarczyć tylko od razu odhaczył, że mnie nie ma na chacie. Dzwonię więc na infolinie DHL i mówię kobiecie daj mnie numer do niego to sobie podjadę i odbiorę, ona mi mówi, że może spróbować się z nim połączyć, ale numeru nie da. Oczywiście próbowała dwa razy i się nie udało. Pomyślałem, że go gdzieś na osiedlu znajdę i znalazłem jakiegoś kuriera z DHL, nie tego z moją paczką, mówię mu jak sprawa wygląda, a ten do mnie, że gość który ma mój rejon CZĘSTO TAK ROBI, że nie dostarcza i jedzie dalej, nie miał do niego numeru, ale miał podjechać jego szef i on pomoże. Szef numeru też nie miał do swojego pracownika, zagwarantował, że paczka jutro będzie i że sam ją przywiezie bo też wozi. Okazało się, że wieczorem już był status 'odmowa przyjęcia paczki przekazana do nadawcy". Koniec już nic nie mogłem zrobić, po jednej próbie odesłali paczkę. Dzwoniłem do zalando, mówią, że poszła do producenta i dostane zwrot kasy i rabat.

Teraz pytanie, czy ja mogę składać gdzieś skargę na DHL, jakoś zgnoić tą firmę co to dla DHL wozi paczki, cokolwiek?

#dhl #zalando
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Chudyy Zalando Lounge to nie Zalando.
Zalando w tym przypadku jest pośrednikiem a sprzedawca. Wysyłka jest najczęściej prowadzona z magazynu producenta.
  • Odpowiedz
@bsl: Wiem o tym, do zalando nic nie mam. Chyba, często im kurierzy tak odwalają, bo Pani od razu wiedziała co powiedzieć, po za tym, babka mega spoko, wysłuchała, przepraszała i tyle. Infolinia DHL to dno, zero przepraszam tylko wyrzut, że w ogóle zadzwoniłem
  • Odpowiedz
@Chudyy: najlepiej napisać do zalando jak wygląda sprawa i prosisz żeby się tym zajęli, tyle, bo nie jesteś stroną, więc skarga mogłaby mieć miejsce dopiero po dostarczeniu przesyłki
  • Odpowiedz