Wpis z mikrobloga

Po wakacjach chce zmienić samochód na nowszy, coś powiedzmy do 15stu tysięcy. Obecnie jezdze astrą g 1.8, która z tym silnikiem jest dość dynamiczna i daje dużo funu z jazdy, tego też oczekuje od nowego auta. Myślę nad czymś z segmentu c lub d, oczywiście tylko w benzynie żeby szło założyć LPG bo jako biednego studenta nie bedzie mnie stać na jeżdżenie na bezynie, diesel odpada bo jezdze dużo w mieście. Od autka oczekuje komfortu, dobrego wyposażenie, i fajnego prowadzenia. Fajnie by było żeby to było coś innego niż auta typu passat lub golf, ale nie jest to konieczne. Zastanawia mnie czy lepiej iść w starsze auto marki premium typu bmw, czy nowsze nizszej marki, typu opel. W sumie najbardziej mi się podobają alfy romeo 159 i giulietta, ta druga odpada z powodu budżetu. Z drugą jest trochę wiecej problemów, jest tam tylko jeden benzynowy silnik do którego idzie założyć gaz, 1.8 140 ale z nim autko jest wolne, do pozostałych benzyniaków nie da się założyć gazu, no i są problematyczne w serwisie. Auto mi się cholernie podpba i z zewnątrz i wewnątrz, jest to wlasnie taki "inny" samochód. Więc w sumie sam nie wiem co zrobić.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach