Aktywne Wpisy
szymski1 +59
Dowiedziałem się jak nazywa się taki dziwny fenomen którego ja i niektóre osoby czasami doświadczają podczas zasypiania. Głównie doświadcza się tego w dzieciństwie, ale u mnie również pojawia się teraz chociaż już nie tak często.
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
sawardega +78
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
Jest to zaktualizowany przepis, który stanowi, że co najmniej jedna stopa musi mieć kontakt z linią bramkową do momentu oddania strzału przez przeciwnika. Wcześniej wymogiem były obie stopy, ale... no wiadomo, że prawie nikt tego nie stosował. Tak samo, jak olewają wbieganie w pole karne. Ciekawostka w pic rel.: tak wyglądają obecne przepisy dotyczące wbiegania w pole karne przez jedną, drugą, lub obie drużyny. Enroachment to też właśnie wyjście bramkarza do przodu.
Jest to reakcja na dyskusje wywołane decyzjami w meczach na MŚ kobiet oraz MŚ U-20/U21. Bramkarze dostają żółte kartki za wyjście do przodu i niby słusznie, ale za każdym razem jest to decyzja po konsultacji VAR.
Mecz Szkocja - Argentyna na MŚ kobiet, ostatnia runda fazy grupowej. Szkotki w 76. minucie prowadzą 3 - 0. W 92. minucie już przy stanie 3 - 2 po wideo-weryfikacji sędzia przyznaje karnego dla Argentyny. Bramkarka Szkocji go broni. VAR jednak stwierdza, że nie miała ona kontaktu z linią bramkową - dostaje żółtą kartkę i karny jest powtórzony. W ten sposób, w 95. minucie Argentyna doprowadza do stanu 3 - 3 i zabiera Szkocji 2 punkty.
Gdyby nie ta decyzja, Szkotki przeszłyby do rundy 1/8 MŚ, zamiast Nigerii, z trzeciego miejsca w grupie.
Dodatkowo pytanie do was.
#mecz #pilkanozna #premierleague #ciekawostkipilkarskie
Czy VAR powinien wychwytywać WSZYSTKIE błędy?
@red7000: XDDD 3:0 w 76. To akurat nie wina varu a frajerstwa.