Aktywne Wpisy
Rasteris +237
I kolejna tropikalna noc za nami. W Warszawie temperatura spadła do 24 stopni, a za nic tropikalna uznaje się taką gdy nie spada poniżej 20. I kilka następnych dni też ma być takich. A średnio takich nocy w roku było 3 na zachodzie kraju, i poniżej 1 na wschodzie. Ale od kilku lat to dobija nawet do kilkunastu. Temperaturowe to jesteśmy tam gdzie w latach 80 była Bułgaria czy pólnocna Grecja.
I
I
Wrrronika +146
Śmiechu warte
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Tylko teraz pytanie dlaczego oni siedza w tej robocie, kazdy z nich znajdzie nowa w mgnieniu oka, wiec jakby nie bylo chetnych to podniesliby stawki.
No ludzie, czy naprawde wszystko trzeba recznie sterowac?
#niepopularnaopinia
To zalezy od firmy, ale tez branzy danej jednostki, a najbardziej od kraju. W Norwegii mamy 2 tyg na burcie i 4 tyg w domu.
Roznie z tym jest. Niemniej jak im zle to niech ida gdzie indziej.
Ja tez lubie sobie pracowac w ogrodzie, ale dostawalbym jakies 20% tego co teraz, wiec nie zostane ogrodnikiem.
Kazda prace z budzetowki mozna podpiac pod powolanie, politycy tez tek mowia, nawet biurwy w zusie czasami. Gornicy tez o swojej pracy mowia, ze to misja i powolanie, malo tego nawet kierowcy tirow uwazajacy swoja prace za najciezsza #pdk
Zmiksować polityków, górników, ratowników i strażaków, a potem posypać to wszystko mitycznym "jak się nie podoba, to niech zmienią pracę". To się nazywa populizm, taki trend wyrwany z okowów rzeczywistości, fajnie wygląda na wypokie, ale nue bardzo działa.
To Ty tutaj ciagle generalizujesz wykopki to, wykopki tamto.
Sam jestem marynarzem z Gdyni i przeciez powinno byc mi na reke, ze po baltyku jezdzi porzadny SAR. Tyle, ze chodzi wlasnie o to, ze nie mozna ustalac zdalnie ile kto ma zarabiac, to musi byc regulowane przez rynek. Inaczej rodzi patologie.
Dajmy na to jest tak jak mowisz SARowcy dostaja po 30k zl/mc, po kilku latach okazuje sie, ze nie da sie tam dostac z zewnatrz, bo praca przechodzi z ojca na syna itd, bo nikt nie chce do zlotego interesu dopuscic ludzi z zewnatrz. Widzialem to wielokrotnie w
P. S. Zgodnie z twoim przykładem, albo jesteś synem ojca, albi twój syn przejmie po tobie