Wpis z mikrobloga

#bekazlewactwa #4konserwy

Usunięto mój wpis w którym pokazałem debilny artykuł z 'Wysokich Obcasów", w którym to oczywiście biedne,pokrzywdzone kobiety tylko są zarażane HIV i to przez stałych partnerów głównie. Cóż,nie od dziś wiadomym jest że to rozwiązłość seksualna jest jednym z powodów rozprzestrzeniania się HIV. Ciekawe czy powstanie kiedyś artykuł o tym jak kobiety (głównie Ukrainki,Rosjanki,) zarażają swoich partnerów. Ile jest takich "żon" ,które zdradzają na prawo i lewo. I nie mówicie mi, że to akurat tak bo to jest skierowane dla kobiet. A ciekawe jakby taki artykuł powstał dla białych,w którym przytoczono by statystyki że to czarnoskórzy zarażają HIV. Przecież to byłby kwik że rasizm.
źródło: comment_DBxL7ztxqR2KKGS2KdWjBBpr2Xe6mnne.jpg
  • 11
@Czeggu: Można to umotywować tym że łatwiej w PL o murzyna czy faceta ze wschodu niż odwrotnie. Potwierdzają to chyba też statystyki nosicielstwa u odmiennej orientacji. No ale biorąc pod uwagę że to wyborczej są chyba wysokie obcasy to warunkowo można na to spojrzeć tak, że jednak drugie zdanie jest prawdziwe, a pierwszego nie zauważyliśmy xD
@troloking: Ryzyko zawsze jest że można coś złapać od stałego partnera. Nawet można złapac wirus HIV nie będą w seksualnych kontaktach z innymi ludźmi,ale to jest dużo mniejsze prawdopodobieństwo złapania syfa,niż parzenie się z kim popadnie.
Niestety w tej sytuacji nie da się udowodnić kto kogo zaraził

@Czeggu: ale po co udowadniać, ryzyko zarażenia hiv w przypadku stosunku heteroseksualnego jest tak śmiesznie niskie, że po kilku latach współżycia w tylko kilku procentach przypadków dojdzie do zarażenia małżonka / małżonki.

Statystycznie w małżeństwie uprawia się seks 68 razy rocznie, zarażenie zachodzi statystycznie 1 na 1200 do 1 na 2500 stosunków.