Wpis z mikrobloga

@vizori: @IntruderXXL: @biamiVajs: trenowalem wlasnie tym planen, tylko zaczynalem od 8x8, potem 8x5 i byłem zadowolony, zakonczylem maksami ten plan i nie wiem czy od poczatku zaczynać czy cos innego "pod sile"

tak od tucznika
  • Odpowiedz
@biamiVajs:

wczesniej maxy przy wadze 73kg byly takie:
MC - 110kg x5 (słaba technika, garb widoczny)
przysiad highbar 95-100kg (nie pamietam dokladnie) x 5
front 72,5 x 8
  • Odpowiedz
@G123: no ale z takimi wynikami to byle co byś wziął to byś tyle samo wszędzie albo więcej dołożył, szczególnie przez te 5 miesięcy. Poprawiłeś technikę, dołożyłeś masy, dołożyłeś trochę kg na sztangę. Chcesz normalny plan to musisz ułożyć coś pod siebie, swoją technikę, swoje słabości, swoje możliwości regeneracyjne. Ewentualnie ktoś ci to musi zrobić. Takie cookie cuttery mnie w ogóle nie przekonują. Bezsensowne wbijanie bardzo dużej objętości pod rzeczy
  • Odpowiedz
@G123 To akurat jest plan Wodyna napisany dla Tucznika. A nie muszę chyba tłumaczyć kim jest Wodyn. Nie ma sensu żebyś korzystał z tego planu lub jakiegokolwiek gotowego. Po prostu pierwsza fazę poświęć na poprawę słabych ogniw a dalej budowanie siły w głównych bojach. To bardzo ogolnie powiedziane. Masz nagrania maxów?
  • Odpowiedz
@M4staBl4sta: wyciskanie 95 z pauza poszło bardzo dobrze, przy 100kg jak opuscilem to przy probie wycisniecia puscily plecy, w wyciskaniu musze poprawic to "łamanie gryfu" zeby było mocniejsze.

w mc najbardziej sie poprawilem dupa przy wiekszych ciezarach nie ucieka do gory jak wczesniej, przy tym 150kg czułem że odcinek lędźwiowy zaraz puści, ale poszło poprawnie

przysiad highbar - przy wstawaniu w 1/3 ruchu mam trudna bariere do pokonania, moj przysiad
  • Odpowiedz