Wpis z mikrobloga

Zepsuł mi się komputer, da się coś z tym zrobić? Wcisnąłem przycisk do uruchamiania ale zapomniałem że miałem wyłączana listwę więc podłączyłem listwę do kontaktu i od razu wcisnąłem przycisk do uruchamiania komputera(PC) po czym zaczął włączać się prawie tak jak zawsze(wszystko się świeciło i słychać było pracę) jednak dźwięk był (chyba) trochę cichszy i bylo słychać tykanie, na monitorze był brak sygnału. Postanowiłem ponownie włączyć i stało się to samo, dlatego kliknąłem na przycisk do płyt DVD po czym usłyszałem trzask i bylo widać błysk(chyba z okolic zasilacza). Co mogło paść? Jest szansa że tylko zasilacz czy raczej coś więcej jesli wcześniej nic się nie wyświetlało? #informatyka #komputery #kiciochpyta #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fkm12: W momencie gdy już tykał to powinien być sygnał dla ciebie, żeby go wywalić z kompa. Podaj jeszcze model zasilacza, bo jak to był jakiś paździerz pokroju TAKE ME to prawie na pewno zjarałeś coś więcej niż tylko zasilacz. Powinien odciąć zasilanie w momencie gdy był niestabilny, a jak zabezpieczeń nie było to cóż.
  • Odpowiedz
@CrisPell: tykania nie było mocno słychać, wiec nie sądziłem ze od razu zasilacz pójdzie. Zasilacz to vs450 corsair, komputer składany jakieś 5 lat temu. Jakiś miesiąc temu jeszcze go czyściłem z grubsza(komputer).
  • Odpowiedz