Wpis z mikrobloga

Dzien dobry ludziom z #emigracja mam #pytanie co do #prawojazdy w #irlandia
Ze wzgledu na fakt, ze nie jestem na biezaco z zasadami obowiazujacymi podczas zdawania na prawo kazdy pojawila sie pytanie:
Czy od rozpoczecia lekcji praktycznych Nadal trzeba czekac Pol Roku na egzamin? Rozmawialam z ludzmi, ktorzy robili prawo kazdy kilka lat temu, jestem ciekawa, czy cos moglo sie zmienic.
Pozdrowionka
  • 6
Co prawda nie na temat jazd a części teoretycznej: W ciągu kilku lat dramatycznie zmienił się zakres pytań. Jest bardzo dużo dotyczących formalizmów: na ile traci się prawo jazdy przy piciu i jakie są limity, rodzaje dróg, zachowania na drodze - i odpowiedzi są często podchwytliwe, NIE intuicyjne. Nie da się polegać na testach z przed 3-4 lat. Rodzina zdawała jakoś z 5 lat temu "z marszu" a teraz miała poważne problemy
@amebazupelna tak, jeśli zrobisz L-kę to musisz "teoretycznie" pojeździć pół roku przed podejściem do egzaminu na pełne prawo jazdy i musisz wykupić bodajże 10 czy 20 godzin.
@amebazupelna panowie to kiedyś po Francji chodzili już mnie tak nie postarzaj i daj znać kiedy będziesz zdawać na to prawko będę wiedział żeby zostać w domu :d