Wpis z mikrobloga

Mireczki wytłumaczcie mi jedną kwestię. Jak Korwin ogłosił połączenie z narodowcami, to wszyscy ich krytykowali, że bratają się socjalistami. Władze partii broniły się tym, że w wyborach do europarlamentu poglądy gospodarcze nie mają znaczenia. Dlaczego więc ogłosili, że do polskiego parlamentu nadal będą startować razem? Gdzie tu logika? Widać, że zależy im tylko na korycie. Po rezygnacji #gwiazdowski już serio nie ma na kogo głosować.

#polityka #konfederacja
  • 70
Gdzie tu logika?

@tusk: Najpierw wypadałoby zadać sobie pytanie, po co wogóle startują? Bo to naprawdę może być nieoczywiste. Potem można się zastanawiać, jak ten cel osiągnąć.

Co do Gwiazdowskiego, pokazał, że na razie nie ma co startować, trzeba poczekać niestety na kryzys.
@tusk: wyborcy wolnorynkowi nie zasługują na lepszą partię. Była .N, dostała się do Sejmu, głosowała konsekwentnie przeciwko rozdawnictwu i była mieszana przez kuców z błotem. A nadzieję zobaczyli w rzeczniku Januszy biznesu, który ani partii nie potrafi sklecić ani nie ma żadnej charyzmy tylko przemawia irytująco jak do dzieci a na listy powrzucał jakichś wariatów typu Trendy Andy.
@tusk:
1. Razem dostali więcej głosów niż osobno
2. To co zrobili było dobre
3. Bez pójścia razem, nie mają kompletnie szans
4. Trzeba się łączyć żeby konkurować z takimi wielkimi machinami jak POPIS
5. Rozumienie i przedłożenie własnych wartości dla wyższego dobra
6. Większa medialność liderów pokazujących się razem niż osobno
7. Minimalizacja uczucia straconego głosu w sytuacji startów razem
8. Lepsze argumenty na zarzut że nie ma się wystarczających
@adam-turowski-16: Gwiazdowski pokazał, że nie ma jaj i nie rozumie demokracji. Jeszcze profesorek chce wprowadzenia JOWów, które też nigdy by mu nie pozwoliły na wejście do sejmu, bo jest tak medialny i tak potrafi zdobywać głosy. By popełnił tymi JOWami takie seppuku jak JKM z progiem wyborczym.
Jak Korwin ogłosił połączenie z narodowcami, to wszyscy ich krytykowali, że bratają się socjalistami.

@tusk: nie wszyscy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na wypoku było mnóstwo ich zwolenników, chociaż teraz większość jest w uśpieniu. Poza tym wiele osób było, jest i będzie po prostu antysystemowa bez posiadania konkretnych poglądów, a z chwytliwymi, poruszającymi serce hasłami. To taki destrukcyjny elektorat, który robi wszystko przeciw "starym wyjadaczom" i "układom", bo
Wszystkie punkty, które wymieniłeś, przemawiają za tym, że idą tam tylko dla koryta

@tusk: Podaj jedną partię, której nie był byś skłonny postawić takiego zarzutu?

Nie liczy się dla nich to, że są zbieraniną ludzi o kompletnie przeciwnych poglądach gospodarczych.

Po i Pis też wymieniają się ludźmi, a przecież mają zupełnie inne poglądy i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Np. Radosław Sikorski kiedyś PIS teraz PO, albo Mateusz Morawiecki kiedyś PO
@tusk: chciałbym przypomnieć, że różnica nie występuje tylko na płaszczyźnie gospodarczej, ale również wizji społecznej. Korwin jest przeciwnikiem państw narodowych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podaj jedną partię, której nie był byś skłonny postawić takiego zarzutu?

@TimmiTimmi: Nie o tym jest mój wpis. Ile razy słyszeliśmy od Korwina zarzutach o korycie itp, a sami robią dokładnie to samo. Dodatkowo mówili na początku, że to koalicja tylko do wyborów europejskich, a nie parlamentarnych.

Po i Pis też wymieniają się ludźmi, a przecież mają zupełnie inne poglądy i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Np. Radosław Sikorski kiedyś PIS
chciałbym przypomnieć, że różnica nie występuje tylko na płaszczyźnie gospodarczej, ale również wizji społecznej. Korwin jest przeciwnikiem państw narodowych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Haramb3: Dlatego jak nie miałem szacunku do Korwina tak teraz mam ujemny za to połączenie w Konfederację.
Nie o tym jest mój wpis. Ile razy słyszeliśmy od Korwina zarzutach o korycie itp, a sami robią dokładnie to samo

@tusk: Nie robią dokładnie tego samego, bo nigdy przy korycie nie byli

I kolejny argument z dupy, ja pytam o Konfederację,

Wolisz większe szanse na wprowadzenie chociaż jednego postulatu który popierasz, czy zerowe szanse na wprowadzenie żadnego?
Gwiazdowski pokazał, że nie ma jaj i nie rozumie demokracji

@za-co: Pokaż mi kogoś, kto rozumie.

Jeszcze profesorek chce wprowadzenia JOWów, które też nigdy by mu nie pozwoliły na wejście do sejmu, bo jest tak medialny i tak potrafi zdobywać głosy. By popełnił tymi JOWami takie seppuku jak JKM z progiem wyborczym.

Dlaczego sądzisz, że JOWy miałyby w jakikolwiek sposób pomóc w dostaniu się jemu do Sejmu?
JOWy mają na celu
Nie robią dokładnie tego samego, bo nigdy przy korycie nie byli

@TimmiTimmi: A co do ma do rzeczy? Mówią, że idą z Narodowcami tylko do eurowyborów, bo tam się nie liczą poglądy gospodarcze, a po wyborach zmieniają zdanie, bo chcą się dopchać do koryta.

Wolisz większe szanse na wprowadzenie chociaż jednego postulatu który popierasz, czy zerowe szanse na wprowadzenie żadnego?

@TimmiTimmi: Ale jakiego postulatu? Bo te ugrupowania, które wchodzą w
@adam-turowski-16: #!$%@?ć. Uwielbiam jak się czepia mnie człowiek niezorientowany.
Byłem na spotkaniach z Gwiazdowskim i marudził na obecną ordynację wyborczą zachwalając JOWy, mówiąc, że łatwiej by mu było z JOWami dostać się do sejmu bo przecież wystarczyłoby mu 70tys. głosów. Kompletnie pomijał przy tym fakt, że miałby konkurencje w postaci znanych i lubianych polityków innych opcji, którzy by mu te głosy odebrali.

Co do oceniania "naszego" reprezentanta. To JOWy tego kompletnie
Bo idą do Sejmu już z programem.

@Volki: No ale nadal są tam ludzie, którzy już pokazali poparcie dla socjalizmów wprowadzanych przez PiS.
@tusk Bo każdy głosował wg programu własnego ugrupowania. xD
Wspólny program będzie ujednolicał. Taki 500+ można uzyskać różnymi sposobami, nie tylko przez przelew bankowy xD

To nie będzie szczegółowy program wyborczy, a ideowy. Skupią się na najważniejszych sprawach.
To nie będzie szczegółowy program wyborczy, a ideowy. Skupią się na najważniejszych sprawach.

@Volki: Nie mogę się doczekać, aż go zobaczę. Bardzo mnie ciekawi jak połączą tę całą zbieraninę. Chociaż skoro nie będzie szczegółowy, to będzie jeszcze jeden minus, bo będzie oznaczał, że nie wiadomo czego się spodziewać po wyborach.